Είναι αυτό που γράφουμε και λέμε εδώ και καιρό. Δεν μπορείς να έχεις γαλήνη στους δρόμους της πόλης όταν αυτοί αστυνομεύονται με ελάχιστους “ήρωες” όπως καταγράφουν στην αναφορά τους τα στελέχη του ΑΤ προς τον Αστυνομικό Διευθυντή. Όπως δείχνουν τα πράγματα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία από τα ίδια. Όλα γίνονται από την Αθήνα για την Αθήνα.

Τι και αν ο κ. Χρυσοχοίδης, βρήκε προσωπικό και  ενίσχυσε τις περιπολίες στα Εξάρχεια και την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη όπως όλοι τους την έχουν “γραμμένη”.

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της Αθήνας θυμάται την Ξάνθη μόνο όταν είναι να πάρει τους μειονοτικούς ψήφους και μετά την “γράφει” στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Στείλτε λοιπόν κύριοι της Αθήνας προσωπικό στο Α.Τ. Ξάνθης.

Άραγε ο κ. Μενεξίδης Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής “ενόχλησε” την Φυσική και Πολιτική ηγεσία  Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Ή μήπως για να ανέρθει και αυτός στα ανώτερα κλιμάκια της ηγεσίας της Αστυνομίας πρέπει να δώσει δείγματα γραφής στους πολιτικούς ντενεκέδες λέγοντας ναι σε όλα;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο Α.Τ. Ξάνθης»

Η Υπηρεσία που απεικονίζει με τον χειρότερο τρόπο την έλλειψη προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης είναι το Αστυνομικό Τμήμα. Μετά τις πρόσφατες διαταγές της νέας πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για την ενίσχυση ορισμένων υπηρεσιών, καθώς και την διενέργεια των εσωτερικών μεταθέσεων γινόμαστε όλοι θεατές στο έργο «διάλυσης» του Α.Τ., το οποίο ολοκληρώνεται με πλήρη επιτυχία.
Ας αναλογιστούμε όλοι ότι το Αστυνομικό Τμήμα αποτελεί την βιτρίνα και το πιο ενεργό «κύτταρο» της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά συγχρόνως και τον «είλωτα» αυτής. Τα πάρεργα, που εξ’ ορισμού απασχολούν τα αστυνομικά τμήματα είναι αναρίθμητα και δυστυχώς είναι αυτά που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να εκθέσουν τους συναδέλφους. Για παράδειγμα κρατητήρια, κεντρική πύλη της διεύθυνσης, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάθε λογής μέτρα τάξης (αθλητικές, πολιτιστικές κ.α. εκδηλώσεις), επιδόσεις δικογράφων, εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών είναι κάποια από αυτά που καθημερινά απασχολούν τους συναδέλφους του Α.Τ..
Ερχόμενοι τώρα στα του «οίκου» μας με λύπη διαπιστώνουμε μια εικόνα «αποσύνθεσης» στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης. Η παρούσα αστυνομική δύναμη υπολείπεται κατά πολύ της οργανικής, ιδίως στο χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό. Πλήρωμα περιπολικών αποτελούμενο πλέον από ένα αστυνομικό, μάλλον «υπερήρωα», γραμματεία με δύο αστυνομικούς, όταν οι υπόλοιπες των λοιπών Υπηρεσιών αριθμούν πολύ περισσότερους, στην «καυτή» καρέκλα του Αξιωματικού Υπηρεσίας να κάθονται οι πιο νέοι βαθμοφόροι της Διεύθυνσης και μερικές φορές ούτε καν βαθμοφόροι, γραφεία «φαντάσματα», καθώς οι συνάδελφοι δεν βρίσκονται ποτέ εκεί, μιας και «βουλώνουν» άλλες τρύπες.
Θεωρούμε κύριε Διευθυντά πως η κατάσταση στο Αστυνομικό Τμήμα έφτασε στο μη παρέκει και η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος για όλους μας θα πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα. Χωρίς να θέλουμε να σας υποδείξουμε το επιχειρησιακό κομμάτι, για το οποίο είστε ο μοναδικός υπεύθυνος, το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης χρήζει άμεσης ενίσχυσης, αντιμετωπίζοντας για μία φορά τους συναδέλφους του Α.Τ. ως ίσους με όλους τους υπόλοιπους της Διεύθυνσης. Όλοι το ίδιο έργο επιτελούμε και δεν χωρούν διακρίσεις μεταξύ μας.”

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες