Ότι δεν ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο θα το εγκρίνει η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης

 

Στο δημοτικό συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση του,  δεν ενέκρινε την δαπάνη του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτου μαζί με μία επιτροπή που πήγε στις Βρυξέλες προκειμένου να διερευνήσουν την δυνατότητα εκμετάλλευσης χρηματοδοτικών εργαλείων ανάπτυξης του δήμου από την Ε.Ε.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν ενέκρινε την δαπάνη γιατί η ομάδα πραγματοποίησε το  ταξίδι χωρίς την τελική έγκριση του και έτσι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  είπε παρουσία όλων δεν πειράζει αφού δεν τηρήθηκε η οδός που προβλέπει ο κανονισμός θα επωμισθούμε το κόστος μετάβασης στις Βρυξέλες.

Μέχρι εδώ καλά και μπράβο του.

Έλα ντε όμως που σύμφωνα με τον νόμο η διοικούσα παράταξη μπορεί να φέρει στην οικονομική επιτροπή το θέμα και να πάρει το τελικό «οκ» για να πληρωθεί το ένταλμα εξόδων που πραγματοποιήθηκαν λόγω της πλειοψηφίας που διαθέτει και που ο νόμος προβλέπει.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΩΤΗ: Πλήρης αποδόμηση του Δημοτικού Συμβουλίου ως κυρίαρχο όργανο αποφάσεων.

ΑΝΓΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Αυτή η εξέλιξη θα δώσει την δυνατότητα στην διοικούσα παράταξη του δήμου Ξάνθης να κάνει πραγματικά του κεφαλιού της αφού ο υπουργός των Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις αποφάσεις του αυτό ακριβώς έκανε.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΡΙΤΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε. Ενώ έκοψε και έραψε τον Κλεισθένη στα μέτρα του, έρχεται τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη που καυτηρίασε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την φαυλότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση και κάνει το ίδιο. Η ίδια η κυβέρνηση, «δημοκρατικότατα» θα στηρίξει τις ποιο φαύλες διοικήσεις στους δήμους και ήδη η Ξάνθη στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θα πάρει την πρώτη γεύση.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Καλή είναι η σύνεση και η συνεννόηση με βάση την απλή αναλογική, θέλει  όμως και αυτοδιοικητικούς να την πιστεύουν. Από αυτό δυστυχώς η Ξάνθη πάσχει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σαφώς και οι άνθρωποι του δήμου όταν πρόκειται για το καλό του τόπου να «ξενιτευτούν» πρέπει να πληρώνονται. Είμαστε υπέρ της αποζημίωσης του Γιάννη Μπούτου και της ομάδας που ταξίδεψε για τις Βρυξέλες και ας μην είναι άμεσο το αποτέλεσμα.

Όλα τα άλλα που ακούμε για τους πολιτικούς ότι δεν πρέπει να πληρώνονται είναι λόγια του αγέρα. Ο αυτοδιοικητικός που προσφέρει πρέπει να πληρωθεί. Τελεία και Παύλα. Απλά για να μην πάμε στο άλλο άκρο, ας τηρούνται τουλάχιστον οι νόμιμες διαδικασίες για την αποζημίωση τους.