«Σκελετωμένα» μυαλά αποφασίζουν για την ιστορία της Ελλάδος

 

Δεν ξέρω πώς μπορεί κανένας να χαρακτηρίσει την απόφαση του Πρωθυπουργού, ενός νέου ανθρώπου και «πατριώτη» – τουλάχιστον στα λόγια – να δώσει τον προγραμματισμό της εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Έθνους από τους Τούρκους, κόντρα στα θέλω των μεγάλων δυνάμεων εκείνης της εποχής, σε έναν σκελετό του παρελθόντας την κυρία Γιάννα.

Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, η φρεσκάδα των ιδεών που με το πέρασμα των χρόνων  φορτώνονται στην καμπούρα  ή στους ώμους, αν θέλετε των ανθρώπων, σκεβρώνουν ακόμα περισσότερο το μυαλό και αυτό καταγράφει ότι ποιο εύκολα μπορεί να συλλάβει, να αποτυπωθεί σε έναν καμβά, και να περάσει το μήνυμα μιας μοντέρνας αντίληψης της επανάστασης του 1821, μηδενίζοντας την αξία της.

Με το συμπάθιο κυρία Γιάννα μας, μπορεί η σύλληψη αυτής της ιδέας να υποδηλώνει την   μοντέρνα φιλοσοφία της επανάστασης του 1821, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν αγγίζει τους απογόνους αυτών που θυσιάστηκαν για να μπορείτε εσείς σήμερα, να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε απάτριδες πολιτικούς.

Τελικά είναι μία προσπάθεια να αποτυπωθεί ο αγώνας του Έθνους κατά της Τουρκίας  δοσμένος με μία μεταμοντέρνα καλλιτεχνική διάθεση ή απλά φοβόμαστε μην ξυπνήσουμε το θηρίο που ακούει στο όνομα Τουρκία και για να μην το προκαλέσουμε;

Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η αποτύπωση πάνω στο καμβά έχει καμιά σχέση με το αίμα που έχυσαν και πότισαν την Γή που τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά;

Κύριε Μητσοτάκη αυτό που μας παρουσίασε πιθανώς λόγω αλτσχάιμερ η κυρία Γιάννα, θα το περίμενε κάποιος από τους Εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως με κάποιο κόκκινο ή ροζ φόντο.

Όμως από έναν πατριώτη, τουλάχιστον στην θεωρία, όπως εσείς, υποθέτει ο Ελληνικός λαός ότι κάτι σας ξέφυγε, εκτός και αν και εσείς όπως ο κ. Τσίπρας και οι όμοιοι του δεν διαβάσατε ιστορία στο δημοτικό.

Προφανώς κύριε Μητσοτάκη, στα Κολέγια που σας έστελνε ο πατέρας σας, δεν δίδασκαν Ελληνική Ιστορία για να αποδέχεστε μία εικόνα μηδενιστική των αγώνων και θυσιών των προγόνων μας.

 Μία τέτοια αφίσα που μόνο τις θυσίες δεν αποτυπώνει ούτε στο σχέδιο, ούτε στο σύνθημα.

Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, πιστεύεται ότι αυτό το σήμα –  έμβλημα που κατασκεύασαν σκελετωμένα μυαλά, έχουν καμιά σχέση με την Εθνική Επανάσταση του 1821; Που πήγε το Ελευθερία ή Θάνατος;

Που πήγε ο όρκος των φιλικών;

Που πήγε το κρυφό σχολειό που γιγάντωνε την επιθυμία στα Ελληνόπουλα να αποτινάξουν τον Τούρκικο Ζυγό και να λευτερώσουν τον τόπο;

Κύριε Μητσοτάκη ανακαλέστε όσο είναι νωρίς και μην προκαλείτε τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων,  διότι απλά επιβεβαιώνεται αυτό που ακούγεται κατά κόρον.

Αυτό που ακούγεται κατά κόρον από τα χείλη των Ελλήνων είναι ότι οι νταβατζίδες έκαναν πρωθυπουργό τον Τσίπρα για να δώσει την Μακεδονία και εσάς για να δώσετε το Αιγαίο.