«Ξεγυμνώθηκε» το πολιτικό σύστημα στην Ξάνθη – Το καλό του πολίτη, προσπάθησαν να το κάνουν καλό δικό τους

 

Για όσους δημότες θέλουν να καταλάβουν το λάθος της επιλογής τους μπροστά στην κάλπη, στις εκλογές του καλοκαιριού του 2019,  έπρεπε να παρακολουθήσουν την χθεσινοβρασυνή (Δευτέρα) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχειρήσεις.

Εν ολίγοις το πολιτικό σύστημα στην Ξάνθη, κλήθηκε για μία φορά μετά από 5  χρόνια περίπου να συνεννοηθεί για το καλό του πολίτη και του επιχειρηματία και αυτό το ευεργέτημα που δίνει η νομοθεσία για τον πολίτη – επιχειρηματία, προσπάθησε το πολιτικό σύστημα της Ξάνθης, να το εκμεταλλευτεί και να έχει πολιτικά οφέλη το ίδιο.

Προσπάθησαν με την μη συνεννόηση τους, να επιλέξουν συμπαραστάτη του δημότη που θα «συμπαρασταθεί» στα δικά τους πολιτικά συμφέροντα

Μία προσπάθεια που έφερε την υπογραφή της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης για αυτό και την πρωτοκαθεδρία είχε ο γόνος του πρώην υπουργού και η αντιδήμαρχος η οποία προέρχεται μεν από την παράταξη Δημαρχόπουλου αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι τα είχε καλά και με τον Μ. Τσέπελη.

Οι δε αριστεροί και … γιαλαντζί αριστεροί, ΚΚΕ Βογιατζής και ΣΥΡΙΖΑ Ανταμπούφης, επειδή δεν είχαν καμία τύχη,  μετέτρεψαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε πολιτική αρένα.

Μία πολιτική αρένα, αδιάφορο αν εκείνη την ώρα παιζόταν η στήριξη του Ξανθιώτη πολίτη – επιχειρηματία με την δική τους απόφαση, προσπάθησαν απλά ο μεν πρώτος να περάσει την κομματική γραμμή και ο δε δεύτερος (Ανταμπούφης) πιασμένος από λεπτομέρειες, επίτηδες, άλλωστε αυτή είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε μπάχαλο αφήνοντας την ουσία στην άκρη.

Τα δε μέλη της αντιπολίτευσης πριμοδότησαν ο καθένας την υποψηφιότητα που αποφάσισαν οι μεγάλες παρατάξεις.

Όσο για την παράταξη Μελισσόπουλου αλλά και για τον ίδιο τον Σάββα Μελισσόπουλο, πρέπει να ήταν μία από τις δυσκολότερες νύχτες της πολιτικής του οντότητας γιατί ενώ θεωρητικά έπρεπε να στηρίξει τους αδελφούς Ξυνίδη, διότι ο ένας εκ των υποψηφίων συμπαραστατών του δημότη ήταν ο γιος του πρώην υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, όπου φυσιολογικά έπρεπε να στηρίξει γιατί η οικογένεια προέρχεται από τον δικό του πολιτικό χώρο (ΠΑΣΟΚ), αλλά είναι γνωστό τις πάση ότι ο Θ. Ξυνίδης έχει ιδιαίτερους δεσμούς και σχέσεις με τον Μ. Τσέπελη.

Οπότε τι να στηρίξει κανένας στην θέση του. Ότι και αν στήριζε από την πρόταση των αδελφών Ξυνίδη, θα το καρπού νταν ο Τσέπελης.

Οι υπόλοιποι δύο, Παπαχρόνης και Λύρατζης προσπάθησαν με καίριες τοποθετήσεις να βάλλουν το Σώμα στην λογική  της σωστής διαδικασίας, γνωρίζοντας προφανώς εξ αρχής ότι είναι «σικέ» το παιγνίδι.

Το ζουμί της υπόθεσης αφού δεν κατάφεραν να «στήσουν» το παιγνίδι για προσωπικό τους πολιτικό όφελος οι πολιτικές δυνάμεις που ενδημούν μέσα και γύρω από το δημαρχείο, ο δημότης και ο επιχειρηματίας έμειναν χωρίς συμπαραστάτη και την … άααλη φορά, αφού «δέσουν» συνεργασίες και γίνει το πολιτικό αλισβερίσι σίγουρα ο δημότης θα έχει έναν «ελεγχόμενο» συμπαραστάτη.