Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Αγάπη για την Ξάνθη μας” απαντά στην εκτός λογική δημόσια τοποθέτηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χατζηθεοδώρου ο οποίος μπροστά στον Εθνικό κίνδυνο προτάσσει την ιδεοληψία της “προοδευτικότητας”.

Ακολουθεί η δημόσια τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζωγραφόπουλου ο οποίος είναι διδάκτωρ Βυζαντινολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Βιέννης, Ιστορικός του Δ.Π.Θ. Ιστορίας και Εθνολογίας

Είναι λυπηρό να υπάρχουν στυγνές, κυνικές ιδεοληψίες, τη στιγμή που βάλλεται το ελληνικό έθνος από αλλογενείς εισβολείς, να δείχνουν οίκτο, συμπάθεια, υποστήριξη περισσότερο στους τελευταίους παρά στους προασπιστές της ελληνικής κυριαρχίας.
Η ομοψυχία, το υψηλό φρόνημα ενότητας, που δείχνει ο ελληνικός λαός, είναι απαράμιλλος και φαίνεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας με πράξεις.
Η σκέψη μας είναι στους ακρίτες των συνόρων μας που προασπίζουν την ελευθερία μας έναντι των αλλογενών βαρβάρων. Με ένα απύθμενο μίσος οι τελευταίοι μάχονται κατά των Ελλήνων με όπλα είτε αυτοσχέδια είτε με υλικά που τα είχαν επάνω τους είτε τους τα προμήθευσαν οι τουρκικές αρχές. Η τακτική τους δεν είναι άγνωστή. Είναι καταγεγραμμένη στην ιστορία οι κατά κύματα επιθέσεις του οθωμανικού στρατού στα εδάφη που πολιορκούσαν και διεκδικούσαν, όπως και οι τρόποι πολιορκίας τους και οι τακτικές τους. Μία παραλλαγή έχουμε και σήμερα με την χρησιμοποίηση αμάχων, που η Τουρκία, οι τουρκικές αρχές τους προμηθεύει με πυρομαχικά, για να πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά ημών, κατά της Ελλάδας και κατά των Ελλήνων.
Είναι η στιγμή, που ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Η ήρα είναι οι ιδεοληψίες, που δείχνουν τον οίκτο, τη συμπάθεια, την υποστήριξη στους αλλογενείς λαθρομετανάστες εισβολείς και ό,τι παραπέμπει σε αυτο. Δείχνει, ότι δεν αγάπησαν πραγματικά ούτε την Ελλάδα ούτε τους Έλληνες, παρά ότι οι ιδεοληψίες αυτές είναι ανώτερες και από την εθνική ιδέα και άνω του ελληνικού έθνους. Τη στιγμή που βάλλεται η Ελλάδα, που τουρκικά drones κατευθύνουν τους εισβολείς στη ρίψη χημικών και λοιπών επιθέσεων. Και το πρωτάκουστο: να καταγγελλέται η προσπάθεια, η ενέργεια προάσπισης των ελληνικών εδαφών.
Από την ακριτική Ξάνθη, όπου αρχίζει η Θράκη, δηλώνουμε το υψηλό μας φρόνημα. Στα σύνορα της πατρίδας μας, είτε θαλάσσια είτε χερσαία, δείχνουμε το ίδιο υψηλό φρόνημα και σθένος. Όλη η Ελλάδα είναι μία γροθιά, ενωμένη μπροστά στον εθνικό αυτό κίνδυνο, που προέρχεται από τη γείτονα χώρα Τουρκία.
Είμαστε Έλλάδα!!!