Άστοχη η διαχείριση ενημέρωσης των Ξανθιωτών
Ο φόβος, ο πανικός και το σκοτάδι, γύρω από τον κορωναϊό, έχουν ονοματεπώνυμο στην Ξάνθη
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η τοπική ηγεσία τα έκανε «μούσκεμα» στην διαχείριση και επικοινωνία της προστασίας του πληθυσμού από τον κορωναϊό, και ο τρόμος που δια σπάρθηκε στον νομό, φέρει την σφραγίδα της τοπικής ηγεσίας της Ξάνθης.
Φέρει την υπογραφή των διοικούντων της περιφέρειας, των δήμων και των δημόσιων υγειονομικών δομών.
Στην Ξάνθη, το πολιτικό και το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν κατάφερε να ενημερώσει σωστά τα κέντρα λήψεων αποφάσεων στην Αθήνα, με αποτέλεσμα η Αθήνα δια του «Ράμπο» της Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, να τα κάνει χειρότερα, να μην υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, να ληφθούν αποφάσεις που προδίδουν πανικό, μεγαλώνοντας αυτόν, επειδή δεν ενημερώθηκε σωστά ο πληθυσμός και φυσικά, οφείλετε αυτό ξεκάθαρα στην τοπική ηγεσία που λόγω αδιαφορίας άφησε και κύλισε πολύτιμος χρόνος.
Θλιβερό αποτέλεσμα οι νεκροί και τα κρούσματα να ξεπερνούν με υποθέσεις και όχι σαφή ενημέρωση, τα 36 ή 37 και κύριος είδε αν υπάρχουν διάσπαρτα και άλλα κρούσματα στους «ευπαθείς» οικισμούς σε όλη την επικράτεια του νομού.
Ελπίζουμε μόνο η τοπική ηγεσία της Ξάνθης, να πήρε το μήνυμα και να αντελήφθη ότι όσο και αν η αστυνομία και οι δήμοι της Ξάνθης γυρνούσαν στους δρόμους της πόλης και στα χωριά της Ξάνθης με την «ντουντούκα», μία απαρχαιωμένη λογική της δεκαετίας του 1950, βλέπε «ντελάλης», φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ότι το μόνο που κατάφερε αυτή η λογική ήταν να φοβίσει τους πολίτες ακόμη περισσότερο και όσοι δεν φοβήθηκαν, δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη αυτά που λέγονταν από την «ντουντούκα» και τα μεγάφωνα των περιπολικών και των δημοτικών οχημάτων.
Είναι λυπηρό οι δήμοι η αντιπεριφέρεια και το νοσοκομείο της Ξάνθης, να κρατούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο σκοτάδι χρηματοδοτώντας συγκεκριμένα μερικά, από τα οποία είναι απαξιωμένα στην συνείδηση του Ξανθιώτικου λαού.
Σαφώς και οι τοπικοί άρχοντες δεν πήραν το μάθημα τους και εξακολουθούν να στηρίζουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μέσα ενημέρωσης που λειτουργούσαν και λειτουργούν αξιόπιστα να μην ενημερώνουν τους πολίτες λόγω έλλειψης επίσημης ενημέρωσης.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Ξανθιώτες να αμφισβητούν τις πηγές των μέσων ενημέρωσης και φυσικά την περαιτέρω απαξίωση τους.
Άρα η όλη διαχείριση της ενημέρωσης με ευθύνη των τοπικών αρχών είχε την σφραγίδα της δεκαετίας του 1950, απαξιώνοντας μέσα ενημέρωσης με παρουσία πολλών δεκάδων χρόνων στην Ξάνθη.
Στον αντίποδα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, Εθνικής εμβέλειας, χρηματοδοτούμενα με πακτωλό χρημάτων, μπήκαν στην διαδικασία της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Τελικό αποτέλεσμα, οι Ξανθιώτες μπερδεμένοι, απογοητευμένοι, προσπαθούν ακόμη και τώρα που υποθετικά βγήκαμε από την «στενωπό», να αναζητούν που είναι το ψέμα, η προπαγάνδα, τα προσωπικά πολιτικά παιγνίδια και που η αλήθεια.
Μία παρακμή που στην Ξάνθη έχει 4- 5 ονοματεπώνυμα που όλοι οι Ξανθιώτες γνωρίζουν και συζητούν μεταξύ τους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ