Τι φοβάται ο Μ. Τσέπελης;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την συμπεριφορά του δημάρχου στο θέμα της δια περιφοράς συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,  εκτός από το ότι δεν θυμίζει δημοκρατία, δεν είναι κατανοητό.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης κατανοητή αν και η μέχρι τώρα δια ζώσεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έφεραν και το θεμιτό αποτέλεσμα για τους δημότες.

Αυτό όμως είναι άλλο και η συμπεριφορά του δημάρχου είναι άλλο.

Πώς θα φαινόταν μία υπαίθρια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην κεντρική πλατεία κάτω από την σκιά των δένδρων; Λέμε τώρα.

Όπως και να έχει το πράγμα, αυτό το «ταμπούρωμα» του Μ. Τσέπελη πίσω από την ευχέρεια που του δίνει ο νόμος, δηλαδή της εκ περιφοράς της συνεδρίασης, σίγουρα έχει και άλλη ανάγνωση και δεν θα μείνουμε σε αυτό που επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη που εμμέσως πλην σαφώς μιλά για αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, αλλά δείχνει φόβο.

Φόβο για να μην ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης;

Φόβο για να μην ακούσουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, οι δημότες,  τις αερολογίες που ακούγονται ή για να μην δουν ζωντανά μέσα από την τηλεόραση την συμπεριφορά τους μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου;

Γιατί λοιπόν ο Μ. Τσέπελης δεν βρίσκει άλλο ποιο δημοκρατικό τρόπο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο;

Άλλωστε αυτό που θέλει να «περάσει» προκειμένου να ικανοποιήσει τα «συμφέροντα» του δήμου, φρόντισε ο Θεοδωρικάκος και του το έδωσε, όπως και σε όλους τους δήμους στην επικράτεια. Άρα, δεν έχει λόγους να φοβάται ο Μ. Τσέπελης.

Γιατί λοιπόν δεν λειτουργεί στα πλαίσια της εμφανούς λήψης αποφάσεων;

Τι θέλει να κρύψει;

Γιατί να το κρύψει;

Η μόνη ίσως λογική εξήγηση που βλέπουμε εμείς, είναι ότι ο Μ. Τσέπελης προσπαθεί να κάνει εκείνες τις συμμαχίες που θα του επιτρέψουν να σταθεί σε μία συνεδρίαση με αξιοπρέπεια.

Να θεωρήσουμε λοιπόν σαν δεδομένο ότι ο δήμαρχος Ξάνθης αποφεύγει να γίνει συνεδρίαση με πιο δημοκρατικό τρόπο γιατί προσπαθεί να βρει εκείνη την πολιτική αξιοπρέπεια που θα του επιτρέψει να σταθεί στο έδρανο του δημάρχου;