Για μία ακόμη φορά, η δημόσια τοποθέτηση του Ανέστη Αντωνιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αιχμηρότατη, λέει αλήθειες που δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα αγγίζουν μόνο τον “λαουτζίκο” και τους σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες και δεν είναι, ίσως τυχαίο, που πολιτικά συστήματα δεν επέτρεψαν σε φωνές σαν αυτή του Ανέστη Αντωνιάδη να μην βρίσκει πολιτικό βήμα.

Είναι λογικό άλλωστε αφού μέσα στην φτώχεια των πιστεύω και το χτίσιμο της φιλοπατρίας, το σφυρηλάτημα έγινε από σφυρί που αντί για μέταλλο ήταν φτιαγμένο από ζυμάρι και έτσι έχουμε όλα αυτά τα όμορφα, καλογραμμένα και καλοδιαβασμένα κείμενα των τοπικών και πανελλαδικών πολιτικών οντοτήτων.

Με λίγα λόγια, οι αλήθειες του Α. Αντωνιάδη πονάνε και αυτός είναι ο λόγος που δεν στηρίχθηκε στις εκλογές, αυτός είναι ο λόγος που ο λαός όταν ακούει αλήθειες “κουμπώνεται” και “μαζεύεται”.

Όμως κάποια στιγμή στο μέλλων, είναι καλό, ο λαός να αξιολογεί την στάση των πολιτικών και την πορεία τους, πριν καταθέσει την ψήφο του.

Γιατί όμορφα λόγια ξέρουν όλοι να λένε, αν τα πιστεύουν όμως, φαίνεται από την πράξη και η πράξη δείχνει ότι πολλοί από τους τοπικούς και πανελλαδικούς άρχοντες, είναι καλοί μόνο στα λόγια.

Anestis Antoniadis

Λοιπόν, οι Έλληνες του Πόντου ούτε “χάθηκαν”, ούτε “θυσιάστηκαν” και κυρίως από ένα αόρατο χέρι.
Οι Έλληνες του Πόντου δολοφονήθηκαν, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, κάηκαν, ξεριζώθηκαν και εν κατακλείδι γενοκτονήθηκαν. Ούτε χάθηκαν, ούτε θυσιάστηκαν.
Επίσης οι πράξεις αυτές, έγιναν από τους Τούρκους. Ούτε τους παλαιούς, ούτε τους Νεότουρκους. Η απόφαση για όλα τα παραπάνω πάρθηκε από τον Ατατούρκ, εκτελέστηκε από τους Τούρκους, παππούδες ή προ παππούδες των τωρινών Τούρκων. Ο λόγος; Η ανωτερότητα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου σε όλα τα επίπεδα, δεν θα άφηνε πότε τον Ατατούρκ να δημιουργήσει το κράτος που ήθελε.
Τέλος, προσωπικά η λέξη “Ρωσοπόντιος” πότε δεν βγήκε από το στόμα μου. Πάντα ή τεμέτερον ή Ελληνοπόντιους τους αποκαλούσα. Το να βλέπω όμως ανθρώπους, κοινωνικά ρατσιστές απέναντι τους, να σηκώνουν αναρτήσεις για την Γενοκτονία για μερικά Like με ξεπερνά. Αλλά τέτοιοι είμασταν. Και στις αρχές του 20ου Αιώνα οι Πόντιοι, Θρακιώτες και Μικρασιάτες που μετανάστευσαν στην Ηπειρωτική Ελλάδα, “Τούρκους” τους αποκαλούσαν οι Ελλαδίτες.
Αλλάξαμε ριζικά παιδεία και νοοτροπία εδώ και 2 αιώνες για να αλλάξουμε και εμείς;
ΟΧΙ! Έχουμε δρόμο μπροστά μας.