Τελικά τι μας κρατάει στην Ευρώπη;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ «ΒΕΤΟ» ΣΕ ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΣΙΡΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Ειλικρινά πολλές φορές αναρριχιέμαι και είμαι σίγουρος ότι πολλοί Έλληνες, τι δουλειά έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού οι Γερμανοί είναι ορκισμένοι εχθροί μας και από ότι φάνηκε στην τελευταία σύνοδο των υπουργών εξωτερικών η Γερμανία και τα τσιράκια της, θέλουν να κάνουν το χατίρι της Τουρκίας με τον αηδιαστικότερο τρόπο.

Δηλαδή η Γερμανία απαιτεί θύτης και θύμα να καθίσουν στο ίδιο το τραπέζι και μοιραστούν τα περιουσιακά στοιχεία του θύματος χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα για να ικανοποιηθεί η Τουρκολαγνεία της. Αυτό είναι το λιγότερο ξεδιάντροπο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Μάλτα, έθεσαν βέτο στο ελληνικό σχέδιο δήλωσης που θα ενείχε και αναφορά στήριξης στη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ, με αποτέλεσμα οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. να μην καταλήξουν σε κοινή δήλωση. Και παρότι ούτως ή άλλως η συνεδρίαση της Παρασκευής τυπικώς δεν είχε τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δεν φάνηκε να υπάρχει και τέτοια διάθεση…

Έτσι και αλλιώς η Ελλάδα σε αυτήν την ιστορία είναι μόνη. Αν χρειαστεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα, δηλαδή να πολεμήσει με την Τουρκία θα είναι μόνη της.

Μέχρι σήμερα στο διπλωματικό πεδίο ότι ήταν να κάνει ο Δένδιας το έκανε με τον καλλίτερο τρόπο αλλά από κανέναν δεν έλαβε καμία δέσμευση.

Άρα είμαστε μόνοι ως Χώρα απέναντι σε έναν τύπο που έχει πίσω του την Γερμανία, την Ιταλία και τα τσιράκια τους.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι Γερμανοί κρατούν από το πέτο διαχρονικά όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις για την διασπάθιση των κοινοτικών πόρων σε στραβά υποβρύχια και βόλεμα ημετέρων – δεν μπορώ να αντιληφθώ άλλη αιτία για αυτήν την δουλικότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδος –  όμως, είναι καιρός, αφού δεν μπορεί η Ελλάδα, επειδή – υποθέτω- ότι εκβιάζονται οι πολιτικοί της από την Γερμανία, να αρχίσουν τα «βέτο» σε ότι φέρνουν οι εχθροί της Ελλάδος προς ψήφιση.

Είμαι βέβαιος ότι με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία και οι δορυφόροι της θα πάρουν το μήνυμα ότι συνομιλούν με ένα ισότιμο μέλος και η Τουρκία ότι δεν μπορεί η Γερμανία να κάνει ότι θέλει όταν πρόκειται για κοινές κοινοτικές πολιτικές.

Επιτέλους η κυβέρνηση Μητσοτάκη ας λειτουργήσει ως Ελληνική  η οποία έχει απέναντι της μία εχθρική χώρα όπως η Γερμανία.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν η Ελλάδα καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για όλα τα θέματα που άνοιξε ο Σουλτάνος, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα με τις πιέσεις του Δ ΡΑΙΧ.

Εκτιμώ ότι είναι καιρός η Ελληνική Κυβέρνηση να αρχίσει να αναζητά και άλλους τρόπους αύξησης της πίεσης στους Τουρκόφιλους Ευρωπαίους για να λυθούν τα προβλήματα μας.

Η μεγάλη υποχωρητικότητα και η θέσπιση του «μη πόλεμος» μάλλον δεν βοηθά και θα ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και θα μας λείπει όλος ο 28ος παράλληλος στο Αιγαίο.

Λειτουργήστε κύριοι της Ελληνικής Κυβέρνησης ως Έλληνες.