Τι χρειαζόμαστε:
24 φύλλα κρούστας (2 πακέτα)
1250 ml γάλα
8 αβγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
125 γρ. κόρν φλάουρ
30 γρ. βανίλια
το ξύσμα απο ενα πορτοκάλι και ενα λεμόνι
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 και κάτι κούπες νερό
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη πολύ καλά.
Βάζουμε το γάλα να κάψει και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα και αφού διαλύσουμε το κόρν φλάουρ με λίγο γάλα το ρίχνουμε και ανακατεύουμε.
Μολις πήξει κατευάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο (δεν το έχουμε λιώσει).
Στρώνουμε τα 12 φύλλα περνώντας ενα – ενα με βούτυρο και ρίχνουμε την κρέμα. Συνεχίζουμε με τ άλλα 12 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Σιρόπι
Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Μολις βγεί απο το φούρνο το σιροπιάζουμε και……απολαμβάνουμε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την έχω πάρει πριν απο μερικά χρόνια όταν ο Γιαννης Γκελντης ήταν στον πρωινό καφέ. Είναι πανέυκολο και πάνω απ όλα η κρέμα λιώνει στο στόμα!!!