Ευχές από τον Κ. Ζωγραφόπουλο

31/12 έφτασε για μία ακόμη φορά που σημαίνει την ολοκλήρωση ενός κύκλου, ενός ενιαυτού, ενός ακόμη έτους.

Η ελπίδα, η χαρά ξεχειλίζουν αυτές τις μέρες με τις αμέτρητες, εγκάρδιες ευχές. Ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, βλέπουν με σταθερότητα το παρόν και αφήνουν με ανακούφιση το παρελθόν!!!

Μία χρονιά αφήνουμε με κύριο στοιχείο ένα μικροσκοπικό, αλλά μεγάλο ιό κάτω από τα μικροσκόπια των εργαστηρίων, όπου άλλαξε τη ζωή μας. Και όσο οξύμωρο και αν φαίνεται, δεν είναι ο ιός που άλλαξε τη ζωή μας, γιατί ο ιός έχει πάντοτε μια προδιαγεγραμμένη πορεία με αρχή και λήξη, αλλά οι πολιτικές που τον συνόδευσαν και αυτές άλλαξαν τη ζωή μας. Και σε αυτό το σημείο είναι καθοριστικός ο ρόλος του ανθρώπου. Η προσαρμογή στη λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι εντυπωσιακή. Η περιβόητη “τεχνητή νοημοσύνη” μπορεί να αφορά μηχανές, αλλά κατά τη γνώμη μου στοχεύει στον ίδιο τον άνθρωπο να τον ελέγξει ως ζωντανό οργανισμό.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και η αποτυχία του εγχειρήματος κρύβεται στον αρχικό σχεδιασμό του. Όση τεχνολογία και αν υπάρχει, όση γνώση και αν υπάρχει και όσος προγραμματισμός και αν υπάρχει δεν ελέγχεται η ψυχή, γιατί ο άνθρωπος είναι ζωντανός οργανισμός που από τη φύση του αγαπά τη ζωή!!! Ο αστάθμητος παράγοντας είναι ο καταλύτης της αποτυχίας του προγραμματισμένου σχεδιασμού.

Πέραν αυτών, κλείνουμε το μάτι μας στο παρελθόν, το έτος που δύει σε λίγες ώρες με ένα χαμόγελο αποχαιρετισμού. Με προσμονή περιμένουμε την είσοδο του νέου έτους, όπου και σε αυτό με αισιοδοξία και χαρά του κλείνουμε και σε αυτόν το μάτι, αλλά τον αγκαλιάζουμε με θέρμη, γιατί θεωρούμε ότι θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2021!!! Υγεία, δικαιοσύνη, ειρήνη σε όλον τον κόσμο και κάθε ευτυχία, ευημερία, ευδαιμονία, αγάπη και χαρά σε κάθε προσωπική μας στιγμή!!!

Χρόνια πολλά!!! Αντίο 2020!!! Καλώς όρισες 2021!!!

Dr. phil. Κωνσταντίνος Ι. Ζωγραφόπουλος

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2020