«Κινητή» ψυχική υγεία παρέχει το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Σε μία πρωτόγνωρη για τα θέματα της υγείας πρωτοβουλία προχώρησε το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αφού με την συμβολή των επιστημόνων ιατρών των κλινικών ψυχικής υγείας η κινητή μονάδα θα επισκέπτεται σχολεία, σπίτια και χώρους συνάθροισης νέων ανθρώπων, προκειμένου να στηρίξει στον Ν. Έβρου την ψυχική υγεία.

Ο διοικητής του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Ρούφος ο οποίος στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία  αποδεικνύει  ότι όταν οι διοικητές των νοσοκομείων – πρόσωπα κυβερνητικής εμπιστοσύνης και άρα πολιτικά, όταν  θέλουν, μπορούν να πετύχουν πολλά.

Σίγουρα δεν θα μπούμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε την δράση του κ. Ρούφου με αυτήν της κυρίας Ροφαέλας, διοικήτριας του Νοσοκομείου της Ξάνθης, όμως θα μπορούσε κάλλιστα η κ. διοικήτρια, αν ήθελε, να ακολουθήσει το παράδειγμα του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης σε πολλούς τομείς, με γνώμονα πάντοτε την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απέκτησε

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την παροχή Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών .

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο με στοχευμένες, συστηματικές και εντατικές δράσεις εκτός Νοσοκομείου και στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων καθώς επίσης και την στήριξη στο σπίτι, στο σχολικό περιβάλλον και την κοινότητα των παιδιών και των οικογενειών

τους σε όλη την περιοχή του Νομού Έβρου.

Οι δράσεις της Μονάδας βασίζονται στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΔΠΘ κα Μαρία Σαμακουρή, Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Για την ομάδα της Κινητής Μονάδας προσλήφθηκε ήδη ειδικός Παιδοψυχίατρος, Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος (ενώ αναμένεται και η πρόσληψη ενός ειδικού Παιδαγωγού), οι οποίοι

σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής του Π.Γ.Ν.Α. (Διευθύντρια Αν. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΔΠΘ κα Ασπασία Σερντάρη) θα υποστηρίξουν τη λειτουργία της. Παράλληλα ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και η διαδικασία προμήθειας οχήματος αποκλειστικά για τις ανάγκες μετακίνησης στο πλαίσιο του έργου.

Ευχαριστώ την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΔΠΘ κα Μαρία Σαμακουρή, Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και την Αν. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΔΠΘ κα. Ασπασία Σερντάρη, Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικής για την

ολοκλήρωση του προγράμματος και τη συμβολή τους στον τομέα της ψυχικής υγείας.