Ο Χ. ΜΕΤΙΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Τι μας λένε οι επισημάνσεις Αμοιρίδη για το έργο στον Κόσυνθο;

«ΕΣΩΣΕ» ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ Ο Δ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ;

Και δεύτερο χτύπημα στους επαγγελματίες της Ξάνθης από την Περιφέρεια.

Την πρώτη φορά η διοίκηση της Περιφέρειας «ξέχασε» να βάλλει την τουριστική προβολή των παραλιών της Ξάνθης σε σχετικό της πρόγραμμα και την δεύτερη φορά «ξέχασε» να βάλλει στο πρόγραμμα της ανάπλασης και της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχές του κάμπου, με παρέμβαση στον Κόσυνθο ποταμό ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ τους αγρότες.

Οι αγρότες του κάμπου της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι το καλοκαίρι λένε το νερό νεράκι γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν έργα υποδομών που θα τους φέρουν το νερό στα χωράφια τους για μία ακόμη φορά «ξεχάστηκαν» από την περιφέρεια.

Με λίγα λόγια, η Περιφέρεια, «ξέχασε» να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό του έργου τους κυρίως χρήστες των υδάτων του Κόσυνθου, δηλαδή τους αγρότες.

Αλήθεια πόση επαφή έχει ο Περιφερειάρχης με την Περιφέρεια που διοικεί;

Διαβάζοντας κάποιος τις επισημάνσεις του Μ. Αμοιρίδη, Περιφερειακού Συμβούλου Ξάνθης αναφορικά με το αντιπλημμυρικό έργο του Κόσυνθου απλά ανακαλύπτει ότι η Περιφέρεια και ποιο συγκεκριμένα ο Χ. Μέτιος ζει σε άλλο κόσμο και κατοικοεδρεύει σε γυάλινο πύργο.

 Είναι λυπηρό αυτό, γιατί αυτή η φράση συνηθίζεται να λέγεται για τους υπουργούς που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα εντελώς αποκομμένοι από την κοινωνία.

Όμως Περιφερειάρχης μιας κατ εξοχήν αγροτικής περιοχής στην εσχατιά της Ελλάδος, δικαιολογείται να έχει τόση άγνοια;

Αν είναι δυνατόν.

Πάμε στο δια ταύτα. Ορθώς η Περιφέρεια ετοίμασε, ωρίμασε και βρήκε το κονδύλι κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Κοσύνθου καθώς και τον οικισμών που περνάει στον κάμπο για να καταλήξει στην λίμνη Βιστωνίδα.

Μα είναι δυνατόν η διοίκηση της Περιφέρειας να έχει εκπονήσει ένα τόσο μεγάλο έργο για τα χρονικά της Ξάνθης και να ξέχασε τους Αγρότες;

Και ο αντιπεριφερειάρχης τι κάνει; Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της διοίκησης τι κάνουν;

Δεν είπαν τίποτε στον Μέτιο;

Την τελευταία στιγμή μάθαμε από την ΦΤΞ ότι σύμφωνα με πληροφορίες της το θέμα πήρε την θετική κατεύθυνση με παρέμβαση του Δ. Γαλανόπουλου όπου μπαίνουν «τσόντα» αναβαθμοί οι οποίοι και θα λύσουν το πρόβλημα με το πότισμα των χωραφιών.

Με λίγα λόγια η περιφέρεια κινείται στην λογική της αντιπαλότητας επειδή οι επισημάνσεις για το έργο έγιναν από τον Μ. Αμοιρίδη, σύμβουλο της αντιπολίτευσης και όχι του οφέλους των πολιτών και ποιο συγκεκριμένα των αγροτών του Πολυσίτου, της Συδινής και των γύρω χωριών.

Το λέμε αυτό γιατί ο Μ. Αμοιρίδης εδώ και πολύ καιρό το έχει επισημάνει και ευτυχώς δηλαδή που βρέθηκε ο Δ. Γαλανόπουλος την τελευταία στιγμή και με την παρέμβαση του έσωσε την «παρτίδα».

Το ερώτημα όμως είναι πόσες ευκαιρίες χάνονται για την Ξάνθη από αποφάσεις στο γόνατο που παίρνει η Περιφέρεια για την Ξάνθη ερήμην της Ξάνθης;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ