Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας 13χρονος μαθητής σε αυλή σχολείου στην Ξάνθη το πρωί της Παρασκευής.

ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ;

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ;

Τι σπρώχνει τους νέους σε βίαιες συμπεριφορές και ξεσπάσματα; Τι δεν κάνουν καλά οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και η πολιτεία;

Σαφώς και θα πρέπει να εξεταστεί το όλο ζήτημα από ειδικούς της εκπαίδευσης, τους παιδοψυχολόγους, αλλά και από την εκπαιδευτική κοινότητα, με δεδομένο ότι το επεισόδιο της ενδοσχολικής βίας ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο και η επιθετικότητα των παιδιών που βρίσκεται σε εξάρτηση, είναι βέβαιο ότι δεν έχει να κάνει μόνο με την ανοργανωσιά των σχολείων, πολλές φορές την αδιαφορία των εκπαιδευτικών να προβλέψουν την «κακιά ώρα» αλλά και των γονιών οι οποίοι είναι «φορτωμένοι» από την σκληρή πραγματικότητα, παραμελούν ίσως λίγο παραπάνω τα παιδιά τους.

Όμως η επίλυση των όποιων προβλημάτων και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χώρος άθλησης των μαθητών, είναι ένα θέμα πέρα από την σκληρή συμπεριφορά των μαθητών και είναι ένα θέμα που οι εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων που συστεγάζονται έπρεπε να το είχαν επιλύσει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μαθητές από την δεύτερη τάξη του τρίτου Γυμνασίου Ξάνθης επιχείρησαν να παίξουν βόλεϊ στο προαύλιο του σχολείου τους. Σε εκείνο το σημείο βρίσκονταν και μαθητές από το 3ο γυμνάσιο Ξάνθης που στεγάζεται δίπλα. Όταν βρέθηκαν όλοι μαζί τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και ένας από τους μαθητές του τρίτου γυμνασίου να δείρει άγρια με μπουνιές και κλοτσιές έναν μαθητή του 2ου γυμνασίου.

Σημειώνεται ότι τα δύο σχολεία συστεγάζονται όπου είναι λογικό να δημιουργούνται προστριβές μεταξύ των μαθητών.

Το θέμα έληξε ενδοσχολικά όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.