Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ – Πως να το κάνεις αξέχαστο για όλους

Η αλλαγή του χρόνου πλησιάζει και σας βρίσκει να σχεδιάζετε ένα πάρτυ για τα αγαπημένα σας άτομα, που αλλού; Άνετα και χαλαρά στο σπίτι. Όποιος όμως έχει μια ιδέα για το πως είναι τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν (έστω και στο σπίτι) ξέρει καλά πως δεν είναι ένα απλό πάρτυ και πως απαιτεί καλή προετοιμασία και οργάνωση μέρες πριν αυτό.

 

Επιλογή μουσικής, τι θα φορέσουμε, πως να στήσουμε το τραπέζι, και τι θα φάμε, συνταγές, στολίδια… όλα αυτά φαίνονται βουνό για τον οικοδεσπότη, αλλά με την σωστή οργάνωση θα καταφέρετε να κάνετε το πάρτυ σας αξέχαστο για όλους.

 

Καλεσμένοι

Είτε πρόκειται για λίγους αγαπημένους φίλους και συγγενείς, είτε για μια μεγαλύτερη παρέα ατόμων, πρέπει να προσκαλέσετε τους ανθρώπους αυτούς για να τους “κλείσετε” για την ιδιαίτερη αυτή μέρα. Αν είναι πολλά άτομα μπορείτε να σημειώσετε σε ένα τετράδιο τα ονόματά τους και ίσως να κάνετε καρτελάκια για τον καθένα στο τραπέζι. Ένα τηλεφώνημα αρκεί, ή ακόμα και μια γιορτινή κάρτα για να κάνετε την πρόσκληση πιο επίσημη και να αφήσετε ένα αναμνηστικό.

Διακόσμηση Χώρου

Διακοσμώντας το χώρο κατάλληλα για το πρωτοχρονιάτικο πάρτυ εννοείται πως δεν λείπει το στολισμένο δέντρο με όμορφα στολίδια και φωτάκια. Κάποιες ακόμα ιδέες για να εμπλουτίσετε τον ήδη γιορτινό σας χώρο θα μπορούσαν να είναι χριστουγεννιάτικα κηροπήγια, όμορφες χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες διπλωμένες το ίδιο μπροστά από κάθε άτομο στο τραπέζι, και πράσινες γιρλάντες στη μέση του τραπεζιού με κεριά, χριστουγεννιάτικες μπάλες, γούρια και κουκουνάρια. Μη ξεχνάτε πως όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και αυτές κάνουν τη διαφορά. Αν έχετε μικρούς καλεσμένους να προετοιμάσετε (αν είναι εφικτό) ένα μικρό τραπεζάκι για τα παιδιά γεμάτο σνακ, χυμούς, και καρτελάκια με τα ονόματά τους για να τα κάνετε να νιώσουν ξεχωριστά. Κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο, για παράδειγμα, για πραγματάκια που θα βοηθήσουν την γιορτινή ατμόσφαιρα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ.

Πρωτοχρονιάτικο Τραπέζι

Για ευκολία μπορείτε να χωρίσετε σε δύο τραπέζια το φαγητό και τα ποτά, αν έχετε το χώρο. Έχετε πάντα παραπάνω κρύα ποτά στο ψυγείο (πχ από τρια για κάθε άτομο) για να είναι έτοιμα όταν κάποιος τελειώσει το ποτήρι του. Προετοιμάστε πολλά σνακ για τα ποτά. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα βρείτε τις συνταγές από τα φαγητά που θα ετοιμάσετε για το πρωτοχρονιάτικο πάρτυ σας και κάντε τα απαραίτητα ψώνια τουλάχιστον δύο μέρες πριν. Αποφασίστε αν θα κάνετε δείπνο ή μπουφέ με finger foods. Ετοιμάστε αρκετό φαγητό αλλά όχι πάρα πολύ, μην ξεχνάτε πως και οι άλλοι συνήθως κάτι φέρνουν μαζί. Τέλος, ετοιμάστε η αγοράστε μια βασιλόπιτα αρκετά μεγάλη για όσα άτομα είναι στο πάρτυ.

Διασκέδαση Για Όλους

Για να περάσετε ένα διασκεδαστικό βράδυ με τους αγαπημένους σας προετοιμάστε ένα playlist με γιορτινά τραγούδια, τράπουλες για τους λάτρεις των παιχνιδιών ή ακόμα και επιτραπέζια, και εφοδιαστείτε με πολύ όρεξη για χορό. Μη ξεχάσετε να ετοιμάσετε κάτι ενδιαφέρον για τους μικρούς σας καλεσμένους όπως επιτραπέζιο για την ηλικία τους, λίγα παιδικά τραγούδια ανάμεσα στα άλλα για να τα κάνει να χαρούν, και γιατί όχι έναν καλεσμένο Άγιο Βασίλη που θα φέρει μικρά δωράκια στον καθένα. Αν έχετε τον κατάλληλο εξωτερικό χώρο μπορείτε να αγοράσετε και ειδικά πυροτεχνήματα για να ανάψετε αφού μετρήσετε όλοι αντίστροφα το 3, 2, 1, και γυρίσει ο χρόνος.