ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Γ. Παπαχρόνης: Πανδημία. Μία καλή ευκαιρία να επανεξετάσουμε τους μεγάλους θεσμούς όπως το καρναβάλι και τις γιορτές παλιάς πόλης Χάνονται ευκαιρίες για την πόλη και κανένας δεν νοιάζεται

Με αφορμή την δύσκολη καθημερινότητα των συνδημοτών μας η ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ συνομίλησε με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Ξάνθης στο δημοτικό συμβούλιο «ΑΓΑΠΗ για τη ΞΑΝΘΗ μας» Γ. Παπαχρόνη ο οποίος πλέον πιστεύει ακράδαντα ότι η καθημερινότητα των Ξανθιωτών γίνεται όλο και δυσκολότερη γιατί παρόλο που οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, εκλέχθηκαν με την απλή αναλογική αυτή ξέφτισε και δεν υπάρχει αφού πλέον τις αποφάσεις τις παίρνει μία μικρή ομάδα στην διοίκηση του δήμου ερήμην των δημοτών.

Το πρώτο θέμα που αναδείχθηκε στην συζήτηση μας με τον Γ. Παπαχρόνη ήταν η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την διάθεση ενός σημαντικού κονδυλίου για την αγορά των κάδων απορριμμάτων, δυστυχώς, όπως σημείωσε πλαστικών με δεδομένο ότι η τιμή των μεταλλικών κάδων είναι απλησίαστη.
Παράλληλα, μάλιστα, άφησε αιχμές για την «ιδιωτικοποίηση» των κάδων απορριμμάτων σε συγκεκριμένο οικισμό που τυγχάνει της εύνοιας της δημοτικής αρχής, διερωτώμενος πώς γίνεται και κάθε σπίτι να έχει ιδιωτικό κάδο απορριμμάτων την στιγμή που οι ανάγκες στον αστικό ιστό είναι μεγαλύτερες. Ποιο συγκεκριμένα ανέφερε. «οι ανάγκες του δήμου είναι 8000 κάδοι και οι υπάρχοντες ελάχιστοι είναι σε τραγική κατάσταση, δεν μπορούν να αγοραστούν μονοκόμματα και οι πλαστικοί κάδοι είναι στο 1/3 της τιμής των σιδερένιων. Πέρασε απόφαση από την Οικονομική επιτροπή για να αγοραστούνε καινούριοι κάδοι πλαστικοί και μην λησμονούμε ότι λόγω των δυνατών ανέμων αυτοί «ταξιδεύουν» ευκολότερα και καταλήγουν στις αυλές συγκεκριμένου οικισμού»

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Στην συνέχεια ο Γ. Παπαχρόνης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση των δρόμων στην πόλη η οποία έγινε ακόμη χειρότερη με την εγκατάσταση του φυσικού αερίου. «Καθυστερήσεις με τις ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, μέσα στην πόλη, πέρασε μία καινούρια προμήθεια και η θέση του Παπαδόπουλου μέλους της παράταξης μας ήταν, λόγω του φυσικού αερίου, θα κάνουμε διαγραμμίσεις και θα ξ ανασκάψουμε; Είναι ένα ερώτημα Είναι τόσο πολλά τα ανοιχτά μέτωπα που πραγματικά ώρες ώρες χάνουμε την μπάλα».

Μιλώντας για την άσχημη καθημερινότητα των συνδημοτών ο Γ. Παπαχρόνης αναφέρθηκε στις μεγάλες παθογένειες που πάνε χρόνια πίσω. «Νοοτροπίες , κατεστημένες καταστάσεις, είναι πολύ μεγάλο το θέμα της λειτουργίας της δημοτικής αρχής».

ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: Με λίγα λόγια δεν είσθε ευχαριστημένος από την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής;
«Όχι βέβαια κατ αρχής εγώ είμαι ακόμα ένθερμος υποστηρικτής της απλής αναλογικής που ακόμα και οι αριστεροί κοντεύουν να την ξεχάσουν, αντιλαμβάνεσθε με πια έννοια το λέω, επειδή ήταν ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς, η απλή αναλογική αν την αφήναν να δουλέψει θα έβρισκε τα βήματά της, δεν θα γινόταν τόσες «συναλλαγές», θα υπήρχε περισσότερη δημοκρατία και διαβούλευση. Γίνονται πράγματα ερήμην των πολιτών της Ξάνθης. Μπορεί εμείς να υποτίθεται ότι είμαστε οι εκπρόσωποι των δημοτών γιατί πήραμε πριν από 2,5 χρόνια την εντολή να κυβερνήσουμε, να βοηθήσουμε να εκπροσωπούμε τους δημότες μας αλλά σε πολλά θέματα θα έπρεπε να υπάρχει η επιτροπή διαβούλευσης που προβλέπεται από τον νόμο.

Σε κατηγορούν ότι είσαι δεκανίκι του Μ. Τσέπελη αλήθεια ή ψέματα.

-Πατερίτσες είμαι, και αναπηρικό καροτσάκι και ασθενοφόρο και οτιδήποτε. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω την πόλη. Για μένα δεν άλλαξε τίποτε από αυτά που πίστευα.

ΔΙΚΕΞ

«Δεν με απασχολεί το θέμα. Ας απαντήσουν πρώτα στον Ζειμπέκ που το έθεσε στην Βουλή, πρέπει να ανοίγουν κάποια θέματα. Δεν ξέρω πόσο αρμόδια είναι η βουλή να απαντήσει. Για να δούμε λοιπόν πώς θα απαντήσουν αφού είναι υποχρεωμένοι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σαφώς και συμφωνώ με την πρωτοβουλία του Ζειμπέκ»

ΣΑΝΞ- άλλο ένα θολό τοπίο; τι λέτε;

«Δεν έχουμε σαφή εικόνα. Εγκρίνονται μόνο κονδύλια προβλέπεται και στον προϋπολογισμό του 22 να πληρώσουμε κονδύλια υπέρ της ΔΙΑΑΜΑΘ και τον ΣΔΑΝΞ που υποτίθεται ότι μας αναλογούν. Εμείς ακόμη περιμένουμε την απάντηση και την συζήτηση για τον ΣΔΑΝΞ και τα σκουπίδια στο δημοτικό συμβούλιο. Εδώ θα μου πεις περιμένουμε ακόμη την συζήτηση για την ΔΕΥΑΞ, ούτως ή άλλως εμείς ως παράταξη δεν έχουμε εκπρόσωπο στο συμβούλιο του συνδέσμου, αλλά θα μου πείτε και αυτοί που έχουν συμβούλους στο προεδρείο του ΣΔΑΝΞ βγάζουν άκρη; Θα γινόταν κάποια στιγμή μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα ενημερωνόμασταν για το παρών και το μέλλων του Συνδέσμου».

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ – ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Δεν γνωρίζουμε αν πληρώνονται κάθε μήνα και με βάση ποια παραδοτέα εργασία. Δεν το γνωρίζουμε, δεν πήραμε ποτέ απάντηση.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν θα μπορούσαν να συμβουλεύσουν τον δήμαρχο για εναλλακτικές δράσεις μήπως «ρεφάρουν» οι επαγγελματίες;

«Αν μάθουμε ποιοι είναι ίσως, ο καθένας με το δικό του αντικείμενο. Υπήρχε άνθρωπος για τον πολιτισμό ο οποίος παραιτήθηκε και άρα μας λείπει, από την άλλη βέβαια, τίθεται το ερώτημα, αφού ο δήμος έχει το κέντρο πολιτισμού, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού τον κ. Σουά τι τον θέλει; Από την ώρα που έχουμε κέντρο πρόνοιας γιατί θα πρέπει να έχουμε και αντιδήμαρχο πρόνοιας, ας κάνουμε άλλους αντιδημάρχους. Το κέντρο πολιτισμού έχει την ευθύνη να κάνει προτάσεις. Γιατί όσο αφήνουμε τον θεσμό ξεφτίζει. Άλλωστε είναι μία ευκαιρία, τώρα που σταματάει την πορεία του το καρναβάλι να επανεξετάσουμε όλη την θεώρηση γύρω από αυτό ανασυγκρότηση και όχι μιζέριασμα. Όλοι λέγαμε ότι επί πολλά χρόνια κάτι πρέπει να αλλάξει όπως και στις γιορτές παλιάς πόλης, τώρα λοιπόν που οι ρυθμοί έχουν πέσει, είναι μία ευκαιρία να γίνουν πολλά πράγματα όπως το παζάρι. Χάνονται ευκαιρίες για την πόλη και κανένας δεν νοιάζεται

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Όλοι μας. Πώς δεν φταίμε, εμείς δεν είμαστε οι ψηφοφόροι; Μας ικανοποίησαν; Τους ξαναψηφίσαμε.
Δεν έχουμε δημοκρατία, διαβούλευση, ο καθένας κάνει ότι θέλει.
Α.Π.