Ελλάδα, το κράτος που παραδίδει τους πολίτες στα χέρια των ιδιωτών- αρπακτικών

Τελικά το τραινάκι Δράμα Ξάνθη δεν θα σφυρίξει

Ο λόγος; Οι σιδηρόδρομοι, είναι σε χέρια ιδιωτών οι οποίοι κοιτάζουν μόνο το κέρδος από την αξιοποίηση της περιουσίας των πολιτών. Μη μου πει κανένας ότι ο ΟΣΕ δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο των πολιτών.

Διότι φτιάχτηκε με χρήματα που πλήρωσαν οι πολίτες φόρους.

Μαθαίνουμε λοιπόν μέσω της Ελληνικής Λύσης ότι η εταιρεία που αγόρασε την διαχείριση των δρομολογίων δεν προτίθεται να αξιοποιήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο που θα εξυπηρετούσε τους πολίτες της Δράμας και τις Ξάνθης όχι μόνο για τουριστικό σκοπό αλλά και για ουσιαστικό.

Να πάμε στο πρώτο κομμάτι της υπόθεσης. Όταν το κράτος πούλησε ένα περιουσιακό στοιχείο των πολιτών σε μία ιδιωτική εταιρεία, οι πολίτες που με τα χρήματά τους έστησαν αυτό το κομμάτι του ΟΣΕ, πήραν το μερίδιο τους από την πώληση;

Το κράτος εφ όσον δεν πλήρωσε – αποζημίωσε τους πολίτες για το κεφάλαιο που μέσω των φόρων δημιουργήθηκε ο ΟΣΕ, υποχρέωσε την εταιρεία να εξυπηρετεί το κοινό καλό;

Προφανώς όχι.

Συμπέρασμα. Το τεμπέλικο κράτος και στην προκειμένη περίπτωση, άφησε την τύχη και την ανάπτυξη των πολιτών στα χέρια διεθνών καρακιών αδιαφορώντας για τα θέλω των πολιτών της περιοχής της Δράμας και της Ξάνθης.

Πάμε στο δια ταύτα.

Αυτή την στιγμή κράτος και εταιρεία, στερούν από τους πολίτες αυτό που δικαιούνται και πλήρωσαν με τον ιδρώτα τους.

Τι πρέπει να γίνει;

Να απαιτήσουν μέσω των εκπροσώπων από το αδιάφορο κράτος να ενδιαφερθεί και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Οι εκπρόσωποι της Ξάνθης και της Δράμας, πιστά τσανάκια των εξουσιαστών κωφεύουν, αδιαφορούν δεν θέλουν να χάσουν την βόλεψή τους.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες της Δράμας και της Ξάνθης;

Απλούστατο, έρχονται εκλογές και με την ψήφο τους να αλλάξουν εκπροσώπους.

Μπορούν;

Θέλουν;

Μήπως και οι πολίτες χάσουν την βόλεψή τους;

Που να τρέχουν τώρα μέχρι την κάλπη;

Εκτός αν «βολευτούν».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ