Ο. Βουρβουκέλης μέχρι στιγμής υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ, βέβαιο  το όνομα του Μπουρχάν

Η άτυπη προεκλογική περίοδος για τις Εθνικές Εκλογές ξεκίνησε με το σύνθημα – επιθυμία του Κ. Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή που μοιραία έχει ξεσηκώσει τους εκλογικούς μηχανισμούς των κομμάτων οι οποίοι βλέπουν εκλογές με την απλή αναλογική  αρχές Φεβρουαρίου και επαναληπτικές στα τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι «εκπλήξεις» στα ψηφοδέλτια αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, σε συνάρτηση και με τον χρόνο των εκλογών. Επ’ αυτού τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς άλλοι εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις προκηρύξει όσο αργότερα γίνεται, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανόν να στηθούν κάλπες με την παλιά απογραφή, που ξεκινά να ισχύει από τις αρχές Μαρτίου. Σε αυτό το σενάριο, οι πρώτες κάλπες με απλή αναλογική θεωρούν ότι θα στηθούν 26 Φεβρουαρίου ή 5 Μαρτίου και οι δεύτερες με το μπόνους της ενισχυμένης αναλογικής περίπου ένα μήνα μετά, 2 ή 9 Απριλίου με το Πάσχα να πέφτει 16/4.

Από τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ που ακούστηκαν πανελλαδικά, μέχρις στιγμής παίζουν δύο ονόματα στα εκλογικά μαγειρεία που αφορούν την Ξάνθη. Το πρώτο όνομα που παίζει σίγουρα μας λένε οι πληροφορίες μας είναι του Οδυσσέα Βουρβουκέλη και του Μπαράν Μπουρχάν ο οποίος δικαιωματικά ως βουλευτής πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο. «Η αμαρτία» του καλοκαιριού εξετάζεται, μας λένε πληροφορίες, όμως επειδή ανακάλεσε την κακή δήλωση η οποία τον εξέθεσε στα κεντρικά του κόμματος, και επειδή η συμπεριφορά του σε όλη την πορεία του δείχνει μετριοπάθεια, έχοντας και την «προίκα» των προσωπικών του ψήφων, εκτίμηση μας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα τον εξοστράκιζε για να ψάξει από την αρχή να βρει μειονοτικό βουλευτή στην Ξάνθη που μπορεί ευθέως να αντιπαλέψει τον Ζειμπέκ.

Όσο για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουρβουκέλη που μαθαίνουμε ότι έχει κλειδώσει και φαίνεται στα δημοσιεύματα σύμφωνα με την πανελλαδική λίστα, είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο και πληροί τις προϋποθέσεις του υποψηφίου που επιθυμεί ο Ανδρουλάκης.

Σαφώς και το ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να στελεχωθεί με τον μαχητικό  Αντωνιάδη και τον εμπειρότατο Φ. Καραλίδη.

Μέχρι στιγμής δημοσιεύματα εμφανίζουν υποψήφιο από την Ξάνθη τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη.

Α.Π.