Γιάννης Μπόσβελης: Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, και δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες παρά μόνο το καλό του Δήμου μας

Με αφορμή την αποχώρηση της κας Χαριτωνίδου από την παράταξη του κ. Μελισσόπουλου συνομιλήσαμε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μπόσβελη που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ξάνθη για Όλους».

Ερωτηση: Θέλω ένα σχόλιο σας για την μετακίνηση της Κας Χαριτωνίδου στην διοικούσα παράταξη.

Κατά αρχας να ευχηθώ στους συμπολίτες και συμπολίτισσές μου καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και όλες οι ευχές τους να πραγματοποιηθούν μέσα στον νέο χρόνο.

Προσωπικά δεν ξέρω την Κα Χαριτωνίδου καθώς και το σκεπτικό της. Γνωρίζω όμως ότι ήταν στην παράταξη που σε καμία περίπτωση δεν συμπίπταν οι απόψεις και οι θέσεις στην υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης της πόλης μας, καθώς και της οικονομικής διαχείρισης των πόρων του Δήμου μας, της μία πλευράς με την άλλη. Ξέρω επίσης ότι κατηγορούσε το παλιό, το διεφθαρμένο, το σάπιο ,και είχε ταχθεί απέναντι στο σύστημα που εδώ και τόσα χρόνια διοικούσε την πόλη μας .Γενικά τις παρατάξεις και του πρώην Δημάρχου όσο και του νυν Δημάρχου. Το είχε σύνθημα στις προηγούμενες εκλογές. Όπως επίσης είχε σύνθημα να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό με νέους ανθρώπους στην πολιτική σκηνή της πόλης μας και του Δήμου μας.

Ερωτηση: Πιστεύεται ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα;

Σαφέστατα και ναι στην παράταξη με την οποία και εκλέχθηκε. Είναι το ηθικό και πρέπων. Διότι οι πολίτες που σε τιμήσαν με την ψήφο τους σε ψήφισαν για να δώσεις μάχη για αυτά τα οποία προάσπιζες και τους είχες υποσχεθεί. Αν κρίνω όμως από τις δηλώσεις της ιδίας οι οποίες και δημοσιεύτηκαν διέκρινα συνεχώς  το <<εγώ>> και όχι το <<εμείς>>. Ξέρετε τι σημαίνει για μένα αυτό; Προσωπικοί καθαρά στόχοι πέρα από κάθε έννοια συνεργασίας, διαλόγου, πολιτικής ηθικής, και ντομπροσύνης απέναντι στον ψηφοφόρο που σε  τίμησε με την ψήφο του. Ακολούθησε την γνωστή εύκολη οδό άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε για την κατάληψη καρέκλας όπως συμβαίνει στον Δήμο μας. Αν δεν συμβαδίζει πλέον με την παράταξη που εκλέχθηκε, παραδίδει την έδρα στην παράταξη, παραιτείται από την θέση της και εντάσσεται σε νέο συνδυασμό με τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό για μένα είναι το πολιτικά έντιμο και καθαρό.

Ερώτηση: Πως πορεύεται η παράταξη με την απώλεια μίας έδρας;

Η παράταξη είναι αντιπολίτευση αυτή την στιγμή και είτε είναι με 7 είτε με 8 έδρες θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της για τον έναν και μοναδικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Ερώτηση: Ποιό είναι το μήνυμα σας μετά την φυγή της Κας Χαριτωνίδου προς τους ψηφοφόρους σας; Σκοπός της εκστρατείας σας είναι να φύγει ο Κος Τσέπελης; Μετά τι;

Η κα Χαριτωνίδου έφυγε από την παράταξη της καθημερινής μάχης που δίνει εδώ και 3,5 χρόνια για βελτίωση της ζωής και καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και ανάπτυξης του Δήμου μας, των διαφορετικών οραμάτων και ονείρων από αυτά που ζούμε σήμερα και τα βλέπει ο πολίτης στην καθημερινότητα του και μετέβη στην σημερινή Δημοτική αρχή η οποία διοικεί τον Δήμο μας. Από το αλάτι έγινε ζάχαρη κοινώς. Ο κόσμος θα την κρίνει. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι η παράταξη θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της για μία Ξάνθη όπως την ονειρευόμαστε, για έναν Δήμο καθαρό, για έναν Δήμο ο οποίος μπορεί να πάει μπροστά, που μπορεί να δημιουργήσει, που μπορεί να δώσει άλλο αέρα στους πολίτες του από αυτό που αναπνέουν σήμερα.

Δεν κυνηγάμε κανένα Κύριο Τσέπελη όπως το θέτετε. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία με την παράταξη του Κύριου Τσέπελη, διαφορετική νοοτροπία, πιστεύουμε ότι η πόλη μας χρειάζεται πλέον ανθρώπους όχι χρόνιας πάθησης με την πολιτική, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών ονείρων, και διαχείρισης του Δήμου σε οποιοδήποτε επίπεδο αντιστοιχεί αυτό. Εξάλλου βλέπετε και μόνος σας το τέλμα που έχει πέσει ο δήμος  μας σε σύγκριση με άλλους δήμους, και οι δικαιολογίες της ανυπαρξίας της νυν δημοτικής αρχής είναι συνεχώς τραγελαφικές. Τις γνωρίζετε εξάλλου. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε τον πολίτη του Δήμου μας ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι όπως πολλοί λένε σήμερα για την πολιτική σκηνή του Δήμου μας και όχι μόνο. Προσπαθούμε να τους δείξουμε μέσα από το πρόγραμμα μας ότι ΝΑΙ, μπορούμε να υλοποιήσουμε τις προσδοκίες τους, να υλοποιήσουμε τα όνειρα τους, να έχουμε μια πόλη πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, πιο εύκολα προσβάσιμη και κοινωνική, μία πόλη των ονείρων τους για μας και τα παιδιά μας που ζουν σε αυτή και θέλουν όλοι τους.

Γι’  αυτό και ενωθήκαμε, πέρα από κομματικούς μηχανισμούς και σημαίες. Σημαία μας είναι το ρολόι της πόλης μας, η γειτονιά του καθενός από εμάς, οι οικισμοί του Δήμου μας, ο κάτοικος ακόμη και του πιο απομακρυσμένου σπιτιού του Δήμου μας. Γι’ αυτούς θα δουλέψουμε, θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε. Γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, και δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες παρά μόνο το καλό του Δήμου μας