Η Ξάνθη στις ΘΛΕ, πρέπει να φέρνει επισκέπτες 2 3ήμερα και όχι μόνο το τελευταίο

Μ. Χατζησταμάτης και Ν. Δημητριάδης: «Η  τουριστική επιτροπή του δήμου Ξάνθης θα έπρεπε τουλάχιστον δύο μήνες πρίν ξεκινήσουν οι ΘΛΕ να είχε «οργώσει» τους γειτονικούς νομούς έως και την δυτική Μακεδονία και τις όμορες χώρες, προσκαλώντας και διαφημίζοντας το καρναβάλι μας με απώτερο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών».

Τυχαία την Κυριακή το μεσημέρι, συναντήσαμε σε γνωστό κατάστημα εστίασης στον πεζόδρομο Κ. Μπένη τους επαγγελματίες Μ. Χατζησταμάτη και Ν. Δημητριάδη και απολαύσαμε όλοι μαζί ένα τσιπουράκι συνομιλώντας για τι άλλο, για την αγορά της Ξάνθης, όπου την πρόταση τους που έπεσε στο τραπέζι, αξίζει ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης να την είχε  λάβει σοβαρά υπόψη του, πράγμα που δεν έγινε και έτσι οι επαγγελματίες της Ξάνθης θα περιοριστούν να τζιράρουν μόνο στο τελευταίο τριήμερο των ΘΛΕ, με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία.

Όσο αδρανεί η δημοτική αρχή, ο θεσμός  θα φθίνει και σίγουρα δεν θα την τονώσουν τα ονόματα των καλλιτεχνών και τα πανάκριβα πυροτεχνήματα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την παιδική παρέλαση και οι Ξανθιώτες που συμμετείχαν με τα παιδιά τους σε αυτή την εκδήλωση, «απλώθηκαν» στα καταστήματα καφέ – εστίασης στο κέντρο τη πόλης.

Αυτό στάθηκε το έναυσμα για μία εποικοδομητική συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων της αγοράς της Ξάνθης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μ. Χατζησταμάτης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο Ν. Δημητριάδης πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Ξάνθης και άρα είναι καλοί γνώστες του που ήταν η αγορά και σε ποιο σκαλοπάτι βρέθηκε σήμερα, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζονται τεράστια άλματα από πλευράς διοίκησης του δήμου και της Περιφέρειας για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα,  ειδικά με τον πολύ μεγάλο θεσμό των Θρακικών Λαογραφικών γιορτών.

Ήταν κοινή διαπίστωση και των δύο ότι η επισκεψιμότητα στην Ξάνθη με όχημα τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, δεν πρέπει για κανέναν λόγο να περιοριστεί στο τελευταίο τριήμερο της αποκριάς αλλά αν είναι δυνατόν να ενισχυθεί και το Σαββατοκύριακο που πέρασε όπου ομολογουμένως δεν υπήρξαν επισκέπτες ούτε από τις γειτονικές πόλεις.

Η ανάγκη να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα για ακόμη ένα τριήμερο των ΘΛΕ είναι επιτακτική γιατί όπως πληροφορούμε θα από ρεπορτάζ γειτονικών πόλεων, η Κομοτηνή ετοιμάζεται πυρετωδώς και είναι σε δοκιμαστική φάση σε μία προσπάθεια να εδραιώσει μία πολύ καλή και μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με κίνδυνο να πάρει τα σκήπτρα από την Ξάνθη.

Συνεπικουρούν σε αυτό η άμεση πρόσβαση των Βουλγάρων επισκεπτών λόγω των συνόρων με την Μακάζα και εύκολη πρόσβαση στην πόλη της Κομοτηνής.

Η Αλεξανδρούπολη οργανώνεται και διαφημίζει δρόμενα στην διπλανή Ανατολική Θράκη και λόγω ευκολίας προσβασιμότητας από τους Κήπους, Καστανιές και Ορμένιο θα μπορούσε κάλλιστα να «χτυπήσει» τον θεσμό και να βρεθεί η Ξάνθη στα «αζήτητα» με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά.

Άρα λοιπόν και σύμφωνα με την πρόταση του Μ. Χατζησταμάτη η τουριστική επιτροπή του δήμου Ξάνθης θα έπρεπε τουλάχιστον δύο μήνες πριν ξεκινήσουν οι ΘΛΕ, να είχε «οργώσει» τους γειτονικούς νομούς έως και την δυτική Μακεδονία και τις όμορες χώρες, προσκαλώντας και διαφημίζοντας το καρναβάλι μας με απώτερο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.

Εκτιμούμε ότι είναι μία καλή πρόταση την οποία ο δήμος θα έπρεπε να την ακούσει γιατί ο Μ. Χατζησταμάτης την έχει ξαναδιατυπώσει αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», μάλιστα, σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να την επαναδιατυπώσει στο ΔΣ για τις επόμενες ΘΛΕ της Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ