Ντελή Ριτβάν: Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

ΙΣΟΡΟΠΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ;

Η φράση χαρακτηρίζει πρόσωπα ή πολιτικές που κρατούν επαμφοτερίζουσα στάση, πατούν σε δύο βάρκες, αλληθωρίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις και προσπαθούν να είναι αρεστοί σε όλους κατά το Καφαβικό «Είπεν ο Μυρτίας, Σύρος σπουδαστής στην Αλεξάνδρεια, …εν μέρει εθνικός κι εν μέρει χριστιανίζων:».

 

Με αυτή την φράση, που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και παραπέμπει σε άλλες εποχές, καταγγέλλετε η  καιροσκοπική / σπεκουλαδόρικη στάση αυτού που την εφαρμόζει. Ωστόσο αυτός που την μεταχειρίζεται, με τον ανάλογο μάλιστα στόμφο, δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει βαθιά γνώση και συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος. Συνήθως δεν διευκρινίζουμε ποιος είναι ο «αστυφύλαξ» και ποιος ο «χωροφύλαξ», ώστε κατόπιν εορτής να πέφτουμε πάντα «μέσα».

Αυτή ακριβώς η κατάσταση χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν ο οποίος όταν βρίσκεται στα σαλόνια των υπουργών, όπως καλή ώρα του Άδωνι Γεωργιάδη παρεϊτσα με τον κολλητό Τσέπελη το παίζει πομάκος για να αποσπάσει χρήματα από το Ελληνικό κράτος, το οποίο υποτίθεται ότι ορκίστηκε για να υπηρετεί, προκειμένου να παρουσιάσει κάποιο έργο στα Πομακοχώρια τα οποία διοικεί για να επανεκλεγεί και από την άλλη το Τουρκικό Προξενείο τον «εξέλεξε»… αντιπρόεδρο της περιβόητης και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ φυσικά «Συμβουλευτικής Επιτροπής ΤΟΥΡΚΩΝ Δυτικής Θράκης» με Πρόεδρο τον «Ψευτομουφτή» Ροδόπης… Ιμπραήμ Σερίφ!

Η φράση και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ τον χαρακτηρίζει απόλυτα.

Το θέμα είναι τι ακριβώς κάνουν οι Έλληνες πολίτες Πομάκοι στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και αν «μασάνε» το κουτόχορτο που τους ταΐζει ο εν λόγο δήμαρχος.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά, ότι απόρροια όλων αυτών των καταστάσεων είναι η πολιτική επιβίωση του εν λόγω «πολιτικού» ανδρός ο οποίος ξεδιάντροπα παλεύει για το προσωπικό του πολιτικό όφελος.

Καιρός λοιπόν είναι να πάψουν να παραμυθιάζονται οι Έλληνες πολίτες Πομάκοι την καταγωγή του δήμου Μύκης ο δήμαρχος παίζει για «πάρτι» του, πότε τον ρόλο του Προξενικού και πότε τον ρόλο του Έλληνα, πομάκου δημάρχου κατά πώς τον συμφέρει.