Δολιοφθορά για να μην έχει νερό το Κάτω Καρυόφυτο;

Διαμαντής Σερεφιάς: «Την άλλη φορά θα τον γνωρίζουν όλοι».

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του τοπικού Σερεφιά Διαμαντή, ο οποίος έχει την ευθύνη μαζί με τον υδραυλικό του δήμου Ξάνθης να συντηρεί και να καθαρίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις πηγές του του Κρωμνικού του άνω και του Κάτω καρυόφυτου και του Λειβαδίτη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως το Κάτω Καρυόφυτο δεν είχε νερό να πιεί.

Αυτό στάθηκε η αφορμή ο πρόεδρος του τοπικού να καλέσει τον υδραυλικό του δήμου και να ξεκινήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο την συντήρηση των πηγών του νερού που τροφοδοτούν τους παραπάνω οικισμούς.

Οι πηγές πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι σε δυσπρόσιτες περιοχές  λόγω του ορεινού ανάγλυφου της περιοχής.

Αφού ο κ. Σερεφιάς και ο υδραυλικός έλεγξαν και καθάρισαν τις πηγές έφτασαν και στην δεξαμενή που δεν λειτουργούσε και το νερό έβγανε εκτός χωρίς να μπαίνει στο δίκτυο.

Μεγάλη έκπληξη τους περίμενε όμως όταν μπήκαν στην πηγή και η εξήγησε πρόβαλε μπροστά τους.

Ανθρώπινο χέρι έβαλε έναν κορμό δένδρου για να εμποδίσει το νερό να κατέβει στο χωριό.

Ο πρόεδρος του τοπικού Σερεφιάς Διαμαντής είναι βέβαιος ότι είναι ανθρώπινο χέρι που είχε σκοπό την δολιοφθορά.

Το όλο θέμα όμως έχει να κάνει με την καθαρά αψυχολόγητη ενέργεια του συμπολίτη μας ο οποίος με άγνωστο κίνητρο έβαλε τον κορμό δένδρου στην δεξαμενή προκειμένου να «διψάσει» το χωριό.

Πάντως ο ίδιος όπως μας είπε σκέφτεται ακόμη και την υποβολή μήνυσης κατ αγνώστων γιατί αν σήμερα είναι ένας κορμός δένδρου στο πιο δυσπρόσιτο σημείο του οικισμού, αύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο που θα προξενήσει ζημιά στους χωριανούς.

Αφορμή για την συνομιλία μας στάθηκε η ανάρτηση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Διαμαντή Σερεφιά στα κοινωνικά δίκτυα:

Κάτω Καρυόφυτο Ξάνθης… καθαρισμός πηγών με τον Παύλο και τον Μανώλη…και στην συνέχεια καθαρισμός δεξαμενής Κάτω Καρυόφυτου και με τον Μακρίδη Κώστα και Σπυρίδη Γρηγόρη.

Έκπληκτοι μείναμε όταν διαπιστώσαμε ότι από ανθρώπινο χέρι με κομμάτι ξύλου έφραξαν (βούλωσαν) το φρεάτιο που συγκεντρώνονται οι πηγές… ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και αυτός που έβαλε το χέρι του να μείνει ένα χωριό χωρίς νερό  τον ευχαριστούμε….απλά την αλλά φορά θα τον γνωρίζουν πολλοί.