ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ;

Εδώ και χρόνια γράφουμε ότι οι διακινητές είναι επικίνδυνοι στους δρόμους της Θράκης και ότι θα θρηνήσουμε θύματα.

Μάλιστα κάποιοι μας χαρακτήρισαν ρατσιστές και ότι δεν αντιλαμβανόμαστε το δράμα των προσφύγων. Έλα όμως που το τελευταίο γεγονός στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ λαθροδιακινητών και ενός συμπολίτη μας που είχε την ατυχία να σχολάσει από την δουλειά του και στον πηγαιμό για την οικογένειά του, βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στα συντρίμμια μιας μετωπικής σύγκρουσης με λαθροδιακινητές που οδηγούσαν στο αντίθετο ρεύμα για να ξεφύγουν από την αστυνομία.

Στη θέση του άτυχου συμπολίτη μας θα μπορούσα να ήμουν εγώ, εσείς, όλοι μας.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο.

Και όσο για τις δημοκρατικές φωνές που θέλουν την αστυνομία της Ελλάδος απλά να παρακολουθούνε το έγκλημα «εκ του μακρόθεν» για να μην γίνουν ατυχήματα και υπάρξουν παράλληλες απώλειες, δεν συμφωνούμε για κανέναν λόγο.

Η Αστυνομία πρέπει να σταματά το αυτοκίνητο των κακοποιών αλλοδαπών, διότι περί κακοποιών στοιχείων πρόκειται αφού παρανομούν στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας, στα πρώτα 100 μέτρα με οποιονδήποτε τρόπο.

Και όταν λέμε με οποιονδήποτε τρόπο, το εννοούμε. Εκτιμούμε ότι οι λαοί των άλλων χωρών που έχουν την αστυνομία για να τους προστατεύει πραγματικά και όχι ως διακοσμητικό στοιχείο, δεν είναι λιγότερο δημοκράτες από τους Έλληνες πολίτες.

Άλλωστε, υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι για να σταματήσεις ένα αυτοκίνητο γεμάτο κακοποιούς.

Από εμάς εξαρτάται τι αστυνομία θέλουμε.

Και εννοείται βέβαια ότι όπου υπάρχει αχρείαστη βία, τότε να παρεμβαίνουν οι εσωτερικές υποθέσεις.

Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, οι ανάμιξη των πολιτικών όμως σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών είναι που τα χαλάει όλα.