ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΩΝΟΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη, πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιους πολίτες εκπροσωπούν και αν σέβονται την Συνθήκη της Λοζάνης.

 

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το χρήμα και την δόξα που σου δίνει η εξουσία και το βουλευτιλίκι, δεν μπορείς να το κλωτσήσεις εύκολα, αλλά, δεν γίνεται κάποιος να σου τα παρέχει χωρίς ανταλλάγματα και να μην σου δημιουργεί υποχρεώσεις, που είναι πολλές φορές, πάνω από τις δυνάμεις σου.

Με αυτό το σκεπτικό,  εκτιμούμε ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  στην Θράκη, έπεσαν μέσα  σε αυτήν την παγίδα.

Αυτό τουλάχιστον προσλαμβάνει ο κόσμος της Θράκης παρακολουθώντας τους να μην απαντούν στα ερωτήματα που καταθέτει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Χώρας, όπου ακόμη και μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν τα εν λόγω ερωτήματα, όπως για παράδειγμα,  για το ποιους ακριβώς εκπροσωπούν οι δύο βουλευτές της Θράκης, όπου σύμφωνα με την Συνθήκη της Λοζάνης, η μειονότητα στην Θράκη είναι μουσουλμανική και τίποτε πέρα από αυτό.

Οι δύο βουλευτές από την μειονότητα της Θράκης, για να κρατήσουν το χρήμα και την δόξα, θα πρέπει να ακολουθούν τις επιταγές τις Άγκυρας και φυσικά του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή που σύμφωνα με την συμπεριφορά των στελεχών του, δείχνουν να μην σέβονται την Συνθήκη της Λοζάνης, που  μιλά για θρησκευτική μειονότητα και όχι για Εθνική.

Άρα, εκ των πραγμάτων, απαίτηση της Άγκυρας είναι οι βουλευτές της μειονότητας που εκλέγονται με το δικό της χρήμα, την προπαγάνδα, τις «διασυνδέσεις» της και τον τρόπο διαχείρισης αριθμού μειονοτικών ψήφων, θα πρέπει να δηλώνουν σύμφωνα με τις εντολές της, ότι εκπροσωπούν την τουρκική μειονότητα στην Θράκη και όχι τους Έλληνες Πολίτες Μουσουλμάνους στο θρήσκευμα.

Εγκλωβισμένοι οι δύο βουλευτές σε αυτό το πλαίσιο, αμφιταλαντεύονται στην ρήση «εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα», ενώ παράλληλα το φερέφωνα του Προξενείου, τουρκόφωνες εφημερίδες της Ξάνθης και της Ροδόπης, υπενθυμίζουν με καυτά δημοσιεύματα στους βουλευτές της μειονότητας ότι θα πρέπει να στηρίξουν τα συμφέροντα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», διαφορετικά θα τους «φάει η μαρμάγκα».

Δηλαδή οι εν λόγω μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης, αν δηλώσουν ότι εκπροσωπούν την Τουρκική μειονότητα, θα απολαμβάνουν με έξοδα του Ελληνικού Κράτους την οικονομική ευμάρεια και την δόξα και θα έχουν παράλληλα όλες τις απολαβές ενός πειθήνιου οργάνου της Άγκυρας στην Θράκη.

Όμως, όταν κάποιος πατάει σε δύο βάρκες, σίγουρα δεν πατάει σταθερά γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα και η μειονότητα θα τους γυρίσει την πλάτη, με δεδομένο ότι ο αγώνας τους για οικογενειακή γαλήνη και προκοπή, γίνεται εδώ στην Θράκη και όχι σε κάποια πόλη της Τουρκίας. Με δεδομένη την πολύ κακή οικονομική συγκυρία στην γειτονική χώρα, είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που άλλα λένε στα τσιράκια της ψευτομουφτείας και άλλα κάνουν μπροστά στην κάλπη.

Αυτή η επιλογή των δύο μειονοτικών βουλευτών που εκλέχθηκαν με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ,  έχει το αντίτιμο της και σε ένα φυσιολογικό κράτος, όχι όπως  αυτό της Ελλάδας, που οι τοπικοί άρχοντες, προκειμένου να βολευτούν ανταλλάσσουν  ψήφους με αυτούς, δίνοντας τους οντότητα  και θολώνουν την εικόνα περί Εθνικής Πολιτικής της Χώρας, η αντιμετώπιση τους θα ήταν εντελώς διαφορετική.

 

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά των μειονοτικών βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκτός  από πολιτικά καταδικαστέα, είναι και κοντά στα όρια της Εθνικής Προδοσίας και εκτιμούμε ότι κάποια στιγμή η πολιτεία, θα πρέπει να την αντιμετωπίσει ως τέτοια, ούτως ώστε, οι Έλληνες πολίτες της Θράκης, ανεξαρτήτου θρησκεύματος,  να εκπροσωπούνται από βουλευτές που προασπίζονται τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας όπως είναι η Τουρκία.

Όλο αυτό, πραγματικά,  αγγίζει τα όρια της Εθνικής προδοσίας και αν κάποιος παρακολουθήσει προσεκτικά την πορεία των βουλευτών που στηρίχθηκαν και έγιναν από του τουρκικό προξενείο  σημαία στην Θράκη πριν από πολλές δεκαετίες, η ίδια η Άγκυρα τους «καθάρισε» και μετά τους έκανε ήρωες, ή τους έχει αποκομμένους σε διάφορα πόστα στην επικράτεια της Ελλάδος για να δίνουν αναφορά όπως π.χ. πόσα πολεμικά πλοία προσάραξαν στο τάδε λιμάνι του Αιγαίου.  Δηλαδή, με λίγα λόγια, η Άγκυρα που τους πριμοδοτούσε με χιλιάδες ψήφους της Θράκης και απολάμβαναν χρήμα και εξουσία, τους κατάντησε να προσφέρουν υπηρεσίες στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, σε χαμηλόβαθμα στελέχη της ΜΙΤ.

Αν δεν είναι κατάντια τότε τι είναι.

Αυτό βέβαια, θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι σημερινοί μειονοτικοί βουλευτές,  που μπορεί σήμερα η Άγκυρα να τους περιθάλπει και να τους παρουσιάζει στα μάτια της μειονότητας, που δεν είναι καν Τουρκογενής, ως κάτι φανταχτερό και άπιαστο όνειρο του κάθε μειονοτικού ψηφοφόρου, θα πρέπει να γνωρίζουν, τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία, ότι όταν το βαθύ κράτος της Άγκυρας,  δεν θα χρειαστεί τις υπηρεσίες τους, τότε θα πέσουν στην ένδεια ή στον «λάκκο» από την ίδια την Άγκυρα.

Α.Π.