Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Τσέπελης με τα πανηγύρια του

ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ Ο ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ

Με αφορμή την αφίσα που κυκλοφορεί από την διοίκηση του Τσέπελη, σχετικά με την συμμετοχή επιφανούς καλλιτέχνη στην Σταυρούπολη για το πανηγύρι της πίτας, μπορεί να διακρίνει κανείς την διαφορά ήθους και υπεύθυνης αντιμετώπισης των προβλημάτων της ορεινής περιοχής και κυρίως της Σταυρούπολης που καθημερινά αιμορραγεί από τους νέους ανθρώπους που ψάχνουν αλλού την τύχη τους, από τον Στράτο Κοντό και τους συνεργάτες του.

Ο Στράτος Κοντός, από την μία, απλά και λιτά, μαζί με τους συνοδοιπόρους του, σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, πήγε στα ορεινά, προσπάθησε να ακούσει τους ανθρώπους, να καταγράψει τα προβλήματα τους να τους αναπτύξει το όραμά του  του για την ορεινή Ξάνθη και από την άλλη ο Τσέπλης με τις γιορτές και τα πανηγύρια.

Αλήθεια, οι κάτοικοι των ορεινών έχουν ανάγκη από γιορτές και πανηγύρια;

Προφανώς ο Μ. Τσέπελης ξέχασε ότι στις 8 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι της Σταυρούπολης,  θα κληθούν να επιλέξουν ποιο από τα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων θα τους βγάλει από την αφάνεια και τον μαρασμό, θα δώσει ζωή στον τόπο τους, για να κρατηθούν οι νέοι στα χωριά τους.

Αντί λοιπόν ο επί 4 χρόνια δήμαρχος, να εμφανισθεί στους κατοίκους της Σταυρούπολης και να τους εξηγήσει το πρόγραμμά του, στέλνει «αμανετζίδες», όπως ο Τερλέγκας (σημείωση: δεν έχουμε απολύτως τίποτε με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη), να τους διασκεδάσει.

Μάλλον ο Μ. Τσέπελης, το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία που αφορά την Σταυρούπολη και την ανάπτυξή της, ανέθεσε στον Τερλέγκα θα τους το πει τραγουδιστά.

Είπαμε άρτον και θεάματα.

Η μόνη διαφορά είναι ότι τα θεάματα είναι για τους πολίτες και ο άρτος για τον Τσέπελη και τους «κολλητούς» του, και συ, καημένε Σταυροπουλίτη, περίμενε τις καλύτερες μέρες για τα χωριά σου, χορεύοντας με τραγούδια του Τερλέγκα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ