Η ΞΑΝΘΗ ΜΙΛΗΣΕ: ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Να γίνει η Ξάνθη «τόπος να ζεις και όχι τόπος για να μένεις».

Οι Ξανθιώτες αποφάσισαν ότι δεν θέλουν φούμαρα ούτε φύκια για  μεταξωτές κορδέλες

Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου πραγματοποίησε  το απόγευμα του Σαββάτου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Στρατός Κοντός.

Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την Γεωργίου Σταύρου και στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αρχηγούς των παρατάξεων που επέλεξαν αίθουσες- ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΟ ΧΏΡΟ-  με σκοπό τις ανάγκες του φωτογραφικού μοντάζ, σε μια προσπάθεια να “δείξουν» ότι έχουν «ρεύμα». Σε αντίθεση με αυτές τις λογικές, ο Στράτος Κοντός, επέλεξε να γίνουν τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου έξω, στον δρόμο.

Καταγράφοντας κανείς τις εικόνες από την αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Κοντού, αντιλαμβάνεται ότι η πορεία του προς το δημαρχείο, δεν έχει να κάνει με μοντάζ και φωτογραφικά «τρικ» για να παραπλανηθούν οι ψηφοφόροι. Δείγμα της νέας λογικής, του νέου τρόπου σκέψης και παράθεσης της αληθινής εικόνας των προσπαθειών του. που βασίζεται στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού (του νέου δημάρχου)και των Ξανθιωτών.

Με τον Στράτο Κοντό δήμαρχο και με αφορμή την συγκέντρωσή έξω από το εκλογικό κέντρο,  καταγράφεται το στίγμα του. Αλήθεια, εμπιστοσύνη, καθαρές κουβέντες και εικόνες.

Ο καιρός που κάποιοι παρουσίαζαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μάλλον πήρε την άγουσα για το παρελθών.

Ο ίδιος, εμφανώς ικανοποιημένος,  τόνισε πως επέστρεψε στην Ξάνθη, μαζί με την οικογένεια του. «Επέστρεψα στον τόπο που γεννήθηκα που μεγάλωσα και ανδρώθηκα γιατί αγαπάω αυτόν τον τόπο. Θέλω να κάνω την Ξάνθη καλύτερη για εμάς και τα παιδιά μας» επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος καταχειροκροτούμενος από το πλήθος.

Με μία πρωτόγνωρη,  συγκέντρωση για τα δεδομένα της Ξάνθης, οι Ξανθιώτες αποφάσισαν να κάνουν στον εαυτό τους ένα δώρο, να αλλάξουν την δημοτική αρχή που μόνο θλίψη τους γεμίζει.

Αποφάσισαν ότι αυτό το θολό, υπόγειο και «παρεϊστικο» κλαμπ που διοικεί τον δήμο Ξάνθης τα τελευταία χρόνια, με τις απευθείας αναθέσεις και το «δούλεμα» των Ξανθιωτών,  πρέπει να αλλάξει, να γίνει ανοιχτό στους πολίτες, κατανοητό και οι «γιάφκες» που παίρνονται οι αποφάσεις για τον Ξανθιώτικο λαό, θα πρέπει να κλείσουν.

Η αυθόρμητη προσέλευση των Ξανθιωτών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Κοντού, ήταν το σημείο που αποτυπώθηκε το γεγονός ότι η Ξάνθη έχει ελπίδες να ξαναγίνει η πόλη των 1000 χρωμάτων, μια πόλη που αναδεικνύει την ζωντάνια, την νεότητα, την δράση και την ικανοποίηση της πραγμάτωσης των προσπαθειών των νέων ανθρώπων, με την γόνιμη πολιτική συνδρομή των παλαιοτέρων.

Αυτό ακριβώς καταγράφηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου της Ξάνθης Στράτου Κοντού.

Καταγράφηκε η παρουσία νέων ανθρώπων στο πλευρό του. Ανθρώπων οι οποίοι έχουν όρεξη για δουλειά, έχουν όρεξη να δημιουργήσουν και να αφήσουν το αποτύπωμα της νιότης τους στα έργα  και που θα έχουν σαν αποστολή, να τα γευτούν όλοι οι Ξανθιώτες, χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε στην Ξάνθη ο Σ. Κοντός με την λιτή και μεστή του ομιλία.

Απλά, λιτά, περιστοιχισμένα από αγάπη τα βήματα του, με σεβασμό για το εγχείρημά του, συνοδευόμενος από την οικογένεια του, βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο και είπε αυτό που θα έλεγε κάθε συνετός και έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, δήμαρχος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση προτάσσοντας την «εμπιστοσύνη» μεταξύ του διοικούντος και του διοικουμένου, σημειώνοντας: «Η εμπιστοσύνη σε ένα μακρόπνοο όραμα, είναι το διακύβευα των εκλογών».

Και αφού έλαβε τις ευλογίες της εκκλησίας, φανερά συγκινημένος, απευθύνθηκε στον κόσμο της Ξάνθης που αυθόρμητα γέμισε ασφυκτικά τον χώρο, ζητώντας να διαγράψουν το παρελθόν και να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλων. Στην μεγάλη συγκινησιακή του φόρτιση από την ανταπόκριση του κόσμου, μίλησε για τους λόγους για τους οποίος αποφάσισε να συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές. «Το αύριο τρέχει με υψηλές ταχύτητες και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές» τόνισε,  ενώ λίγο αργότερα, αναφερόμενος στην σύνθεση του ψηφοδελτίου και στις διαφορετικές γενιές που το απαρτίζουν,  έκανε λόγο για «ποιότητα, δυναμισμό, γνώσεις και φρεσκάδα», σημειώνοντας ότι νιώθει τυχερός και υπερήφανος για όλους εκείνους που αποφάσισαν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Στην αναφορά του  για το επιχειρησιακό σχέδιο του συνδυασμού, είπε ότι έχει σκοπό «να γυρίσει σελίδα η Ξάνθη», μιλώντας για σαφείς προτεραιότητες, υλοποιήσιμους, εφαρμόσιμους και κοστολογημένους στόχους.

Στην συνέχεια της ομιλίας του,   έκανε λόγο για έναν δήμο ανοιχτό σε όλους,  ασφαλή για όλους και μια πόλη έξυπνη λέγοντας «όχι  στην μετριότητα, ναι στην ενεργητική δράση και αποφασιστικότητα», για  να γίνει η Ξάνθη όπως τόνισε ο   τόπος να ζεις και όχι τόπος για να μένεις.

Η ομιλία του Στράτου Κοντού άφησε το αποτύπωμά της στις καρδιές των Ξανθιωτών που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν νέο άνθρωπο, μια νέα πνοή ελπίδας να αναγεννιέται  μέσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, τους δρόμους  και την περιφέρεια της Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ.