Ματθαίος Σαββίδης: Το πολιτικό διαμάντι της Ξάνθης

Πρώτα η πολιτική για τον άνθρωπο και μετά για τις παρατάξεις και τα κόμματα.

Ένας αντισυμβατικός πολιτικός, που πιστεύει στην πολιτική που έχει προορισμό τον άνθρωπο, την προκοπή την πραγματικότητα που βιώνει η Ξάνθη και η δουλειά που χρειάζεται για να πάρει ο δήμος Ξάνθης «ανάσα».

Το βιογραφικό του, μια τυπική διαδικασία στην επανακάθοδό του στον πολιτικό στίβο. Αλήθεια, ποιος δεν γνωρίζει τον γιατρό, τον πρόεδρο της ομάδας του Λεύκιππου, την κολυμβητική ομάδα, τον αυτοδιοικητικό που δεν διστάζει να «πετάξει» αξιώματα για να μπορεί να κάνει το καλό, έτσι όπως αυτός το αντιλαμβάνεται για την πόλη, τον αθλητισμό την κοινωνία;

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Γεννήθηκα, μεγάλωσα κι έκανα οικογένεια στην Ξάνθη , με την γυναικολόγο Νεκταρία Παπαδοπούλου  και μαζί της απέκτησα 2 γιούς. Δουλεύω στην πόλη μας ως ορθοπαιδικός . Τόσο ως γιατρός όσο κι ως πτυχιούχος φυσικοθεραπείας πίστεψα στην μεγάλη σημασία της αποκατάστασης μέσω της άθλησης . Έτσι ασχολήθηκα από νωρίς ως παράγοντας με τον αθλητισμό. Από το 2016 ως ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Α.Ο Λεύκιππος προσπάθησα για την επανεκκίνηση της κολύμβησης με την δημιουργία αντίστοιχου τμήματος. Με τον δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη έχοντας ως κοινό όραμα/στοίχημα  την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου τα καταφέραμε . Για μένα αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να συνταχθώ μαζί του και να τον στηρίξω στην προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης που παραδίδουμε στις επόμενες γενιές!

Αυτό είναι το λιτό βιογραφικό που συνοδεύει το μεγάλο έργο. Ένα έργο που δεν μπορεί κανείς να το περιχαράξει σε δύο τρείς «αράδες» κειμένου.

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από το βιογραφικό του του Ματθαίου Σαββίδη, κρύβεται  η πολύ δουλειά, η αγωνία για το που πάει η Ξάνθη σε όλους τους τομείς, η επιλογή ανθρώπων που αυτός νομίζει ότι νοιάζονται για τον τόπο και συμπράττει μαζί τους, ανεξάρτητα  από την εικόνα του προφίλ τους.

Ο Ματθαίος Σαββίδης, πιστεύει ότι ο Μ. Τσέπελης, στηρίζει τις προσπάθειες του και ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να στηρίξει τις δικές του προσπάθειες.

Δεν έχει κάτι διαφορετικό στο νου από το κοινό καλό της πόλης, της δημόσιας υγείας, του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.

Ο Ματθαίος Σαββίδης, θέλει μέσα από τις προσπάθειες του να στηριχθεί ο αθλητικός τουρισμός και υπόσχεται  ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του και στα πλαίσια της παράταξης του και με την ψήφο των Ξανθιωτών, την στήριξη του Μ. Τσέπελη, δεσμεύεται  ότι θα ενισχύσει το αθλητικό κομμάτι της πόλης, που οι αθλητικές διοργανώσεις, μπορούν να στηρίξουν και να ανατάξουν οικονομικά την πόλη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ