Κώστας Κουρτίδης αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, υποψήφιος εκ νέου με την παράταξη του Χ. Μέτιου σε μία «εφ’ όλης» συζήτηση

 

1)      ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΡΑ.

2)      ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

3)      ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

4)      ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΔΙΝΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ

5)      ΑΓΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ

6)      ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

7)      ΠΡΟΣΙΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΗΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

8)      ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ

9)      ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ  ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ

10)    ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟΣ

11)    ΗΡΕΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σημείωμα δημοσιογράφου: Εκτιμώ ότι ο πρόλογος τα λέει όλα.

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ: Κύριε Κουρτίδη, μετά από μία επιτυχημένη 19μηνη πορεία στην διοίκηση της Π.Ε. Ξάνθης, είσθε εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλους. Γιατί;

 

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Είμαι υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο, για τον απλούστατο λόγο, γιατί απλά αξιολογώ ότι έχουμε κάνει πολλά και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Αναλάβαμε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες την Π.Ε. Ξάνθης και νομίζω ότι καταφέραμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουμε και προγραμματίσει πλήθος έργων που υπάρχουν στο πρόγραμμά μας που αναφέρονται σε φυλλάδια που έχουμε μάλιστα μοιράσει σε όλη την Ξάνθη.

Α.Π. Με λίγα λόγια;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Εκτός από τα μεγάλα έργα υποδομής και συντήρησης προχωρήσαμε σε αναβαθμίσεις και εξωραϊσμούς κτιρίων, προβήκαμε σε πολιτιστική αναγέννηση του Χατζιδάκειου καθώς επίσης και σε ολοκλήρωση αναδασμών, που είχαν βαλτώσει. Αυτά είναι τα έργα που έγιναν από τότε που ανέλαβα μέχρι και σήμερα.

Ο Χρήστος Μέτιος, έχει ένα πρόγραμμα με 600 έργα, για τα οποία σε όλα έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα, που θέλει να ολοκληρώσει. Ακόμη έχει προγραμματίσει τμήμα αυτών να γίνει μέσω ΕΣΠΑ και διαφόρων άλλων αναπτυξιακών εργαλείων τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιφέρειά μας.

Α.Π.  Μέσα σε 19 μήνες, τι έργο έχετε να παρουσιάσει, τι έχετε  δρομολογήσει, τι έχει ξεκινήσει και ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη πενταετία

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Το έργο που έχω να παρουσιάσω είναι ως εξής. Ξεκίνησα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης τον αναδασμό του Ερασμίου, ο οποίος είναι δύσκολος και αφορά 32.000 στρέμματα και θα ολοκληρωθεί εντός του έτους. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στον αναδασμό του Κουτσού και μετά στον αναδασμό Σουνίου και θέλω να ξεκινήσουμε μετά με τον αναδασμό του Δεκάρχου, δηλαδή επιδίωξή μας είναι να γίνονται συνεχώς αναδασμοί. Δεν μπορούμε βέβαια να κάνουμε πολλούς αναδασμούς παράλληλα, γιατί οι υπάλληλοί μας είναι λίγοι αλλά, θα κάνουμε αναδασμούς τον ένα πίσω από τον άλλο, γιατί θεωρούμε ότι αυτά τα έργα είναι πολύ σημαντικά, αφού μειώνουν το κόστος της παραγωγής των αγροτών μας.

Α.Π. Είδαμε μία κινητικότητα μετά από πολλά χρόνια σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ιστορικά, τα οποία, αν λειτουργούσαν, θα ήταν ένα συν για την Π.Ε. Ξάνθης. Θα μπορούσατε να μας δώσετε μία λεπτομερέστερη εικόνα;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Έχουμε προχωρήσει σε εξωραϊσμούς κτιρίων και θα φτάσω να τα πω ένα προς ένα. Πρώτο καθαρίσαμε όλο τον χώρο του Γκαίρυ που είναι απέναντι από το ΙΚΑ, ο οποίος ήταν γεμάτος χόρτα, αγκάθια και σκουπίδια και το αφήσαμε κατάλληλο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Α.Π. Το οποίο είναι;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Το κτίριο ήταν σε οικτρή κατάσταση και κάναμε μελέτες για την ανασκευή τους. Ήδη έχουν εγκριθεί χρήματα και θα προβούμε στην αντικατάσταση στέγης, στο μεγάλο κτίριο, και στην μερική αντικατάσταση της στέγης στο μικρό κτίριο. Στην συνέχεια, αυτά τα κτίρια, θα τα χρησιμοποιήσουμε. Θα κάνω σύσκεψη με όλους τους φορείς. Φιλοδοξούμε να το γίνει Μουσείο Ελλήνων Συνθετών σε συνεργασία με δωρητές από την ΑΘήνα, οι οποίοι θέλουν και έχουν να προσφέρουν υλικό για να κάνουμε την Ξάνθη Κέντρο Πολιτισμού της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και γιατί όχι και των Βαλκανίων.

Προχωρήσαμε επίσης και καθαρίσαμε, το κτίριο του παλιού Εθνικού Οργανισμού Καπνού στον οποίο εδρεύουν διάφοροι σύλλογοι. Το κτίριο αυτό ήταν γεμάτο περιττώματα από περιστέρια και περιστέρια. Αφού το καθαρίσαμε, προχωρήσαμε σε σύνταξη μελέτης και στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη στέγη.

Συνεχίζουμε με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο κτίριο της Περιφέρειας με σκοπό να την αναβαθμίσουμε ενεργειακά και να πληρώνουμε λιγότερο ρεύμα. Ήδη έχουν γίνει οι μελέτες, όλες οι διαδικασίες και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προχωράει στην ολοκλήρωση αυτουνού του έργου.

Έχουμε προχωρήσει σε όλη την προεργασία και θα ετοιμάσουμε μελέτη του κτιρίου καπνού σχετικά με τα ηλεκτρολογικά και περιμένουμε την ίδρυση της Αναπτυξιακής εταιρείας ΑΜΘ, με σκοπό να αναλάβει την διαχείριση του μουσείου. Ως γνωστόν, η ίδια η Περιφέρεια ΑΜΘ, δεν μπορεί να αναλάβει την διαχείριση των κτιρίων και πρέπει να υπάρχει άλλος φορέας, ο οποίος ήδη έχει δημιουργηθεί.

Συνεπώς, «συμμαζέψαμε» ότι ήταν σε οικτρή κατάσταση και προχωρούμε σε διαδικασίες να τα αναδείξουμε.

Περαιτέρω έχουμε κάνει προσπάθειες για την πολιτιστική ανάδειξη της Ξάνθης και θέλουμε να κάνουμε ένα πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου σε συνεργασία με την διάσημη σοπράνο, την κυρία Σόνια Θεοδωρίδου, για να φέρουμε ωδεία από όλη την Ελλάδα και να αναδείξουμε την Ξάνθη.

Έχουμε πραγματοποιήσει 200 περίπου εκδηλώσεις στο κτίριο του Χατζιδάκειου και το έχουμε κάνει ψυχή της πόλης μας.

Α.Π. Άλλες πρωτοβουλίες σας στην Π.Ε. Ξάνθης;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Κάνουμε και σκοπεύουμε να ακόμη περισσότερα. Έχουμε ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα στον Κόσυνθο, έχουμε ξεκινήσει έργα για τους καθαρισμούς καναλιών και φυσικά προχωρούμε σε μελέτες για επισκευή των αναχωμάτων του Νέστου.

Έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις και ξεκινάμε νέες σε μία συνεχή προσπάθεια να γίνουν οι δρόμοι μας όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς για τους οδηγούς μας.

Επίσης, θέλουμε να κάνουμε έργα πνοής, όπως τις παραλιακές ζώνες για την ανάδειξη του τουρισμού. Θέλω να σας πω ότι επί εποχής μου και με πολύ κόπο και εργασία, άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας στον Άγιο Κωνσταντίνο και εδώ θέλω να σας πω ότι από τότε, εισήλθαν στην Ελλάδα από τον δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου 82.000 αυτοκίνητα και βγήκαν 72.505 αυτοκίνητα. Ένας πάρα πολύ σημαντικός αριθμός που έδωσε ώθηση στον τουρισμό της Ξάνθης. Η  Ξάνθη πλέον ξεκίνησε να έχει τουρισμό, ξεκίνησε να έχει κόσμο, ξεκίνησε να έχει εισοδήματα. Θα δείτε χωριά, τα οποία ήταν νεκρά από ζωή να έχουν AIRBNB, θα δείτε να αγοράζονται σπίτια και κτήματα και αυτό είναι καλό για την ανάπτυξη και φυσικά προχωράμε μεθοδικά.

Έχουμε φιλοδοξίες για τον τουρισμό. Θέλουμε να αναδείξουμε ποδηλατοδρόμους, εναλλακτικές διαδρομές με μονοπάτια. Δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε όλα αυτά στον ελάχιστο χρόνο των 19 μηνών που ήμουνα επικεφαλής της Χωρικής Αντιπεριφέρειας. Θέλω όμως να σας πω ότι έχουμε την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη μας, και όλου του πολιτικού κόσμου, ότι θα βοηθήσουν και θα συνδράμουν σε αυτούς τους στόχους.

Α.Π. Κύριε Κουρτίδη, πολλά λέγονται αναφορικά με την οδική ασφάλεια στον παραλιακό δρόμο και κάποιοι θεωρούν πανάκια τους κυκλικούς κόμβους. Έγινε κάποια παρέμβαση σε αυτό το θέμα; Τι γίνεται με τον κόμβο στο Εμπορικό Κέντρο flamingo;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Σχετικά με τους κόμβους στην παραλιακή, θέλω να σας πω ότι υπάρχει η άποψη ότι τα ατυχήματα οφείλονται εξ αιτίας της ανυπαρξίας των κόμβων στην παραλιακή ζώνη και είναι σεβαστή αυτή η άποψη. Εμείς προχωρήσαμε,  σε αυτούς τους κόμβους και για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Σε αυτό το θέμα, έχουν ολοκληρωθεί ήδη δύο μελέτες και προχωρούμε στην σύνταξη άλλων δύο άλλων μελετών. Είναι έργα πνοής, θα κοστίσουν πάρα πολλά χρήματα και αναφέρονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποσά. Αυτά το έργα θα γίνουν μαζί με άλλους δύο κυκλικούς κόμβους έναν στην Φελώνη και έναν κόμβο στο εμπορικό κέντρο -Φλαμίνγκο – για να διευκολύνονται οι κάτοικοί μας, και φυσικά θα προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια στην ολοκλήρωση τους και τα θεωρώ πάρα πολύ σημαντικά . Όμως, θέλω να σημειώσω ότι ενώ ο κόσμος θεωρεί κάτι απλό δεν είναι, γιατί περιλαμβάνει απαλλοτριώσεις από τα πλευρικά σημεία.  Ακόμη ένας κυκλικός κόμβος χρειάζεται ειδικές μελέτες και εννοείται ότι δεν θα γίνουν αμέσως λόγω των απαλλοτριώσεων στα πλευρικά ακίνητα. Θα ακολουθήσουμε όλες τις διαδικασίες και θα το ολοκληρώσουμε.

Α.Π. Κύριε Κουρτίδη, τον τελευταίο καιρό σε περιοχές της Χώρας μας, εξ αιτίας έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας, πνίγηκαν άνθρωποι και καταστράφηκαν περιουσίες συνανθρώπων μας. Εδώ στην Ξάνθη τι κάνετε για την αντιπλημμυρική προστασία; Ο Νέστος για παράδειγμα.

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Έγινε επί εποχής μου η μελέτη η οποία αφορά ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος αναχώματος από την πλευρά της Ξάνθης. Τα υφιστάμενα αναχώματα θα ενισχυθούν. Σκοπός μας είναι λοιπόν με τα υπάρχοντα αναχώματα, που έχουν φθαρεί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πλημυρρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Είναι ένα έργο πνοής. Θα κοστίσει πάρα πολλά και υπάρχει ήδη η δέσμευση από τον Περιφερειάρχη, για τα ποσά, που χρειάζονται για να προχωρήσουμε . Θα κοστίσει εκατομμύρια αλλά, πρέπει να γίνει γιατί να μην ξεχνάμε ότι τα αναχώματα έγιναν την δεκαετία του 70 και φθάρθηκαν με το χρόνο.

Α.Π Το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης. Σε ποια φάση βρίσκεται;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Το έργο που θα αρδεύσει 45.000 στρέμματα προχωράει ήδη. Έγινε ο διαγωνισμός και υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι το έτος 2028 και στην χειρότερη περίπτωση μετά από ένα 6μηνο, θα ολοκληρωθεί .Το έργο αυτό θα ποτίσει στην περιοχή των Αβδήρων, της Μάνδρας, του Μυρωδάτου γύρω στα 45.000 στρέμματα και φυσικά θα δώσει πνοή για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα χωράφια τους είναι ξερικά

Α.Π. Κάθετος Άξονας. Πότε θα παραδοθεί;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος για το έργο που γίνεται μεταξύ Δημαρίου  και συνόρων, διότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έχουν δοθεί συμπληρωματικά ποσά από την κυβέρνηση για αυτό το έργο που γίνεται μέσω intereg και φυσικά, θα ανοίξει ο δρόμος πάρα πολύ σύντομα. Αν δεν γίνει αυτό το έτος σίγουρα στο επόμενο διότι είναι συμβατική μας υποχρέωση βάση του intereg να ανοίξει ο δρόμος όσο το δυνατόν συντομότερα για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματα από την ΕΕ.

Α.Π. Ποιο είναι το έργο του Κ. Κουρτίδη στον κοινωνικό τομέα και ποιο συγκεκριμένα στην δομή προστασίας των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Προχωρούμε σε πλήρη επισκευή του εξωτερικού χώρου. Το κτίριο ήταν σε οικτρή κατάσταση, το έχουμε εξωραΐσει και σκοπός μας είναι πρώτον, να γίνει μία δομή για γυναίκες, οι οποίες αποτελούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με σκοπό να λαμβάνουνε δωρεάν νομικές συμβουλές και περαιτέρω να ενημερώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς. Ήδη, ο Δικηγορικός Σύλλογος, έδωσε την θετική του απάντηση και δικηγόροι, και είναι προς τιμήν του δικηγορικού συλλόγου αυτό, θα δίνουν συμβουλές ανά πάσα στιγμή σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σε γυναίκες οι οποίες χρειάζονται βοήθεια, σε μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, και περαιτέρω σκοπεύουμε να δώσουμε ψυχολογική υποστήριξη και γενικά στήριξη και ενημέρωση για τέτοια θέματα. Οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας που έχουμε με τους κοινωνικούς λειτουργούς τους, θα συμβάλλουν και όσο για την ολιγοήμερη φιλοξενία, υπάρχουν δωμάτια αλλά, είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ πριν προχωρήσουμε, αφού θέλει μια πολύ προσεκτική προσέγγιση και έχει και πολύ μεγάλη ευθύνη. Σκέψη υπάρχει, αλλά πρέπει να το σχεδιάσουμε με τους αρμόδιους φορείς και Υπουργεία.

Α.Π. Πετροβολούμε πάντα το καρποφόρο δένδρο. Τι απαντάτε στους επικριτές σας.

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Οι επικριτές μας είναι η αντιπολίτευσή μας, όμως, όλα αυτά τα 4 χρόνια στα οποία συμμετείχα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν έκανε ούτε μία θετική πρόταση. Το μόνο που ήταν έκανε κακόπιστη κριτική, με σκοπό να μην μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υπάρξει δυσαρέσκεια για λάβει τους καρπούς της. Όλο αυτό τον καιρό, τους άκουγα να μιλάνε για πράγματα ανούσια, να μας κατηγορούν, να λένε ότι έχουν ένα όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς όμως να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μεθοδολογία και λύση. Η απάντηση μου στους επικριτές μου είναι ότι εμείς δουλεύουμε με έργα και δουλεύουμε μεθοδικά και δουλεύουμε συνεχώς. Μπορεί να υπάρχουν παράπονα, και δεν ολοκληρώσαμε πολλά από όσα ξεκινήσαμε, αλλά ο κόσμος βλέπει τον αγώνα μας, την προσπάθειά μας και τα αποτελέσματά της και πιστεύω ότι θα μας επιλέξει στις επικείμενες εκλογές. Εγώ από την δικιά μου την μεριά, ζητώ να με ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, για να με κάνουν δυνατό, δηλαδή, θέλω να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους. Θέλω με τον τρόπο αυτό να είμαι δυνατός, στην Περιφέρεια στους υπαλλήλους μας, στους οργανισμούς, σε άλλες υπηρεσίες, αλλά και στην Αθήνα, από την οποία θα ζητώ συνεχώς χρήματα, μελέτες, έργα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Α.Π. ΑΠΟΧΗ Τι θα λέγατε στους ψηφοφόρους και κυρίως στους νέους;

Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Θα έλεγα στους ψηφοφόρους, κυρίως στους νέους, ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει και η ελπίδα, υπάρχει η δυνατότητα. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Παραδείγματος χάριν, υπάρχει ένα πρόγραμμα νέων ανέργων, για επιδότηση εργασίας για δύο έτη. Ακόμη ο Περιφερειάρχης, θα αναγγείλει ένα πρόγραμμα νέων επιχειρηματιών το οποίο μπορεί να τους επιδοτήσει και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Εμείς από την πλευρά μας, προωθούμε μέσω της Αναπτυξιακής Ροδόπης Ξάνθης, το πρόγραμμα Leader, το οποίο μπορεί να δώσει έως και  400.000 ευρώ, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με μία επιδότηση μέχρι 70% για να κάνουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα πραγματικότητα. Είμαστε δίπλα τους. Θα τους ενισχύσουμε, θα τους συμβουλέψουμε. Ας μην ξεχνάμε, ότι την δύσκολη περίοδο που ήταν ο κορονοϊός, ο Περιφερειάρχης επέλεξε να δώσει από 2.500 ευρώ στην Ξάνθη σε όλους τους επιχειρηματίες και σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, την μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Τότε μάλιστα, αγωνιωδώς η αντιπολίτευση, αγωνίστηκε για να μη δοθούν αυτά τα χρήματα. Υπενθυμίζω την ΔΕΣΜΟΣ και πόσα  προβλήματα δημιούργησε για να εμποδίσει να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας.

Από την δικιά μου πλευρά, θέλω να ξέρετε ότι το δικό μου γραφείο είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτό και το εννοώ, δέχομαι συνεχώς τηλεφωνήματα από ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την πορεία τους.

Α.Π. Ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να γίνει αυτή η συνέντευξη.