ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ

Δικαιώνεται για μία ακόμη φορά το πρωτοσέλιδο της ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ που φιλοξενούσε δήλωση του τότε υποψηφίου δημάρχου Στράτου Κοντού πολύ πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, που έλεγε ότι στον δήμο πάμε να δουλέψουμε

Σήμερα, μετά από πολύ νερό που έπεσε το αυλάκι, ο Δήμαρχος Στράτος Κοντός, σε συνέντευξη του στο Δημοτικό ραδιόφωνο αναφέρει ακριβώς τα ίδια προσθέτοντας μάλιστα και θέσεις για την άμεση δημοκρατία, δηλαδή τις τοπικές κοινότητες του δήμου Ξάνθης.

Στράτος Κοντός : Ο Δήμος Ξάνθης θα λειτουργεί με δικαιοσύνη και αξιοκρατία-Πρώτα η άποψη των δημοτών και μετά οι αποφάσεις. Η νέα δημοτική αρχή έρχεται για να ενώσει όχι να διχάσει.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου Τηλέμαχου Αρναούτογλου ανέφερε:

Μεγάλη εμπειρία άλλα και απαιτητική η προεκλογική περίοδος

 

Μια περίοδος με υψηλές εντάσεις και με ανάγκη εγρήγορσης όλο το 24ωρο ήταν η προεκλογική περίοδος, εξομολογείται, αλλά και μια μεγάλη εμπειρία με αίσιο τέλος. Τώρα, ξεκινά η ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου και η οργάνωση της επόμενης ημέρας, επισημαίνει. Παράλληλα, σημειώνει, ο πολύτιμος πια ελεύθερος χρόνος είναι αφιερωμένος στην οικογένεια του.

 

Το βράδυ των εκλογών

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι τόνοι, συνειδητά, κρατήθηκαν χαμηλά από το Στράτο Κοντό. Επικοινώνησε μαζί με τους υποψηφίους συμβούλους του τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και το όραμα του για την Ξάνθη και κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ξανθιωτών. Το βράδυ των εκλογών, από νωρίς, διαφαινόταν η επικράτηση του και στο εκλογικό του κέντρο άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος:’ όντως από νωρίς φαινόταν η αποδοχή από τους συμπολίτες. Ήθελα όμως να είναι ξεκάθαρη η εντολή του κόσμου της Ξάνθης και μετά να μιλήσω μαζί τους’ υπογραμμίζει.

 

Η συστράτευση των υγιών δυνάμεων

 

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του για συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου για μια Ξάνθη Αλλιώς, τονίζει ότι ουδέποτε υπήρχε κάτι ύποπτο ή κρυφό. Ήταν και είναι η δέσμευση ότι η νέα δημοτική αρχή έρχεται για να ενώσει όχι να διχάσει. Όλη η προσπάθεια κατά την προεκλογική περίοδο είχε εστιάσει σ’ αυτό και ο νέος δήμαρχος Ξάνθης επιμένει :’ Δεσμευθήκαμε γι’ αυτό και θα το κάνουμε πράξη. Υπάρχει χώρος και τόπος για εποικοδομητικές συνεργασίες. Κανείς δεν περισσεύει. Στόχος είναι η ανάπτυξη, η βελτίωση της καθημερινότητας, η στρατηγική για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών. Έχω ήδη ξεκινήσει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η ενημέρωση ανά διεύθυνση και υπηρεσία του Δήμου, ώστε από 1/1/24 και μετά να είναι ήδη έτοιμο το πλάνο των πρώτων αναγκών. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο’.

Η επιλογή των συνεργατών του

 

Τον Δήμο Ξάνθης την επόμενη πενταετία δεν θα τον διοικεί μια κλειστή ομάδα, ανεξάρτητα από τις επιλογές των στενών συνεργατών του σημειώνει και προσθέτει :’ για να παράξεις έργο χρειάζεσαι ανθρώπους παραγωγικούς, δημιουργικούς και με διάθεση να προσφέρουν. Όλοι οι συνάδελφοι είναι άνθρωποι της προσφοράς, ταγμένοι να δουλέψουν για την Ξάνθη. Είναι δεδομένο ότι όλοι θα αξιολογούνται ανάλογα με την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα τους , όπως θα αξιολογούμαι καθημερινά κι εγώ από τους πολίτες. Εκείνο το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω και προς τους συνεργάτες μου, αλλά  και προς τους υπαλλήλους του Δήμου είναι ότι ο Δήμος θα λειτουργεί με δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές επιλογές των δημοτών ή ποιον ψήφισαν στις εκλογές. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στο έργο που αναλαμβάνουμε’.

 

Πρώτα η άποψη των δημοτών και μετά οι αποφάσεις

 

Στόχος της νέας διοίκησης του Δήμου, όπως εξήγησε ο Στράτος Κοντός, είναι πρώτα να ακούει τις απόψεις των δημοτών για τα ζητήματα που τους αφορούν και εκεί που θα σχεδιάζονται παρεμβάσεις και κατόπιν η Δημοτική αρχή να λαμβάνει τις αποφάσεις, τονίζοντας ‘δεν φοβόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, όσο δύσκολες και εάν είναι, γιατί όταν είναι δίκαιες, όλες οι αντιδράσεις μπορούν να καμφθούν.

 

Πολύτιμη η συμβολή των εθελοντών

 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά την ομάδα των εθελοντών που πλαισίωσε σε όλη την απαιτητική προεκλογική περίοδο τον ίδιο και τον συνδυασμό η “Η Ξάνθη Αλλιώς” χαρακτηρίζοντας πολύτιμη την συμβολή τους  και όπως έκανε γνωστό, όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, εκλεγμένοι και μη μαζί με τους εθελοντές θα συμμετέχουν σε ομάδες που θα συγκροτηθούν με στόχο την άμεση επαφή με την καθημερινότητα και την καταγραφή της να αποτυπώνεται με έναν σύγχρονο τρόπο στον οργανισμό του Δήμου.

 

Ενεργός ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων

 

Αναφορικά με τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων στην διοίκηση του Δήμου ο κύριος Κοντός δήλωσε ότι θα συνεργασθεί με όλους ανεξάρτητα με ποια παράταξη εκλέχθηκαν και ο ρόλος τους θα είναι πιο ενεργός παρέχοντας όλα τα εφόδια που προβλέπονται ώστε να είναι συμμέτοχοι. Η επόμενη διοίκηση, συνέχισε, θα είναι μία διοίκηση ανοιχτής διακυβέρνησης κοντά στον δημότη, προσθέτοντας ότι αλλάζει επιτέλους το μοντέλο λειτουργίας του Δήμου Ξάνθης και γίνεται σύγχρονο, αφού ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει και  ήρθε η ώρα να γνωρίζει.

 

‘Οι εκλογές τελείωσαν πάμε να δουλέψουμε, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, γιατί θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι αρεστοί’, κατέληξε ο κύριος Κοντός.