Γ. Τσιτιρίδης ο μεγάλος νικητής των εκλογών

Αναμφισβήτητα ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών του Οκτωβρίου του 2023 αφού, ανεξάρτητα από το τι μετέφερε στους δημότες η ομάδα του Θ. Κριτσίνη, είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Ο δήμαρχος Αβδήρων, «καθάρισε» από την πρώτη Κυριακή το «παιγνίδι» και όχι τυχαία.

Η πετυχημένη του 4ετία δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συνδημότες του οι οποίοι και τον τίμησαν δίνοντας του και πάλι την διοίκηση του δήμου.

Οι δημότες των Αβδήρων παρόλο που το Προξενείο «όργωσε» στην κυριολεξία τα ορεινά, ο Δόντσος, Μούρκας, Τσολακίδης και ΣΙΑ, τα πεδινά και ο ίδιος ο Κριτσίνης στοχευμένα στην Γεννησέα, προσπαθούσαν να φέρουν το μεγάλο πλήγμα στον Γ. Τσιτιρίδη που πήρε προσωπικά στην πλάτη του, όλον τον προεκλογικό αγώνα.

Ο Γ. Τσιτιρίδης, σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, δεν άφησε χωριό για χωριό στην επικράτεια του δήμου Αβδήρων που να μην το επισκεφτεί. Κινητοποίησε όλους τους εκλογικούς μηχανισμούς που διέθετε και έβαλε στο παιγνίδι ανθρώπους μέσα από τους οικισμούς όπου είχε παρουσία με έργα και στηρίξεις προς τους δημότες, σε σχέση με την καθημερινότητα.

Μέσα σε δύο χρόνια στην μετά covid εποχή, «κατέβασε» την μισή Βουλγαρία στις παραλίες του δήμου του, και από πολύ νωρίς τελείωνε τους διαγωνισμούς για την επαγγελματική δραστηριότητα των επενδυτών στις επιχειρήσεις της παραλίας.

Ενίσχυσε την πολιτική του για την αξιοποίηση των ακινήτων και των αγροτεμαχίων στηρίζοντας τους συνδημότες του να πουλήσουν γη ή να την αξιοποιήσουν φιλοξενώντας ελαφρές θερινές κατασκευές.

Αξιοποίησε στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία των προγραμμάτων και φυσικά η προμήθεια μηχανημάτων ήταν στην ατζέντα του.

Στήριξε τις προσπάθειες του Λιμενικού Ταμείου και φυσικά χρηματοδότησε τα έργα της ΔΕΥΑΑ, προκειμένου να υδροδοτηθεί η παραλία.

Ο καθημερινός του αγώνας όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, για την καθαριότητα, τον έφεραν πολλές φορές αντιμέτωπο με τον ΣΔΑΝΞ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του.

Με τον αέρα του νικητή πλέον, ο Γ. Τσιτιρίδης, από όσο μαθαίνουμε, θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, γνώση και εμπειρία την δουλειά του στον δήμο του, και η άμεση προτεραιότητά του θα είναι οι παραλίες, αφού πλέον έχει συνηδητοποιήσει ότι ο τουρισμός είναι αυτός που θα φέρει ένα μεγάλο κομμάτι εσόδων στον δήμο του.

Οι υποδομές υπάρχουν, θέλουν καλή συντήρηση, μικρές αλλά καίριες παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη και η πετυχημένη του συνταγή θα ολοκληρώσει όλα αυτά που εδώ και δύο χρόνια παρατηρεί και καταγράφει.

Επίσης τελειώνει με τις υποχρεώσεις του απέναντι σε στελέχη άλλων παρατάξεων και ο «νοών νοεί το» και αποδεσμευμένος από τα δεσμά των υποχρεώσεων, θα αξιοποιήσει κάποια από τα στελέχη του, όπου εξ αιτίας των υποχρεώσεων του δεν είχε την δυνατότητα να αξιοποιήσει.

Τα έργα των υποδομών που ξεκίνησε όπως το κυνοκομείο και ο βιολογικός καθαρισμός έχουν βρει το δρόμο τους και σειρά έχει το Πόρτο Λάγος, όπου αποδείχθηκε, ότι μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω με παρεμβάσεις όχι μόνο στο λιμάνι αλλά και μέσα στον οικισμό και την μετατροπή της Βιστωνίδας σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Το πλάνο του Γ. Τσιτιρίδη δεν σταματά εκεί, αφού ο στόχος για επάρκεια πόσιμου και καθαρού νερού, βάζουν σε προτεραιότητα τα έργα της ΔΕΥΑΑ.

Για μία ακόμη φορά οι συνδημότες του επέλεξαν τα αργά αλλά σίγουρα βήματα του δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη, παρά τα «σαλτανάτια» του Θ. Κριτσίνη.
Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα είναι στο πλευρό των συνδημοτών του και θα είναι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ