Δροσερό, μία παραβατική συμπεριφορά που έγινε συνήθεια;

Ποιος θα βγάλει από το μαγγανοπήγαδο της απώλειας της περιουσίας των Ξανθιωτών;

ΚΑΙ Η «ΗΧΩ» ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΣΕΡΙΤΩΝ

Η κλοπή της μοτοσυκλέτας διανομή  της εφημερίδας της ΗΧΩ το χάραμα του Σαββάτου, μπροστά από το σπίτι της εκδότριας,
ενός δρόμου που έχει κίνηση μέρα νύχτα και μάρτυρες μας έδωσαν τις κατευθυντήριες της «δράσης» και οδήγησαν στο
συμπέρασμα του ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες, στάθηκε  η αιτία να δούμε, να παρατηρήσουμε και να ψάξουμε
για να βρούμε ποιο είναι το κίνητρο που οδηγεί τους νέους κυρίως, από 12 έως και 15 χρονών να κλέβουν την περιουσία
των Ξανθιωτών, να την «τεμαχίζουν» και να την πωλούν για ανταλλακτικά σε κάποιον ομοαίματό τους και αυτός στον
εγκέφαλο επίσης ομοαίματο που έχει τα «κονέ» για να καταλήγει σε αποθήκες όπου και πωλούνται σε διάφορους κυρίως επαγγελματίες της περιοχής. Σε άλλες περιπτώσεις όταν η λεία είναι μεγάλη πωλείται σε ομοαίματος κοντινών νομών ή αν η «μπάζα» είναι μεγάλη καταλήγει σε ομοαίματους στην Θεσσαλονίκη ή Λάρισα. Να πάμε στους εκτελεστές της κλοπής, όπου είναι μέλη μιας ομάδας πέντε έως δέκα ατόμων και απολαμβάνουν ψίχουλα που αρκούν για το φαγητό μιας ημέρας, ανεξάρτητα από το πόσο αξίζει το κλοπιμαίο. Πολλές φορές οι νεότεροι και ποιο ορεξάτοι για ζωή, ο «μεγάλος» τους δίνει την δυνατότητα για μία βόλτα μέσα στον οικισμό για να κάνουν
την «λεζάντα» τους και στην συνέχεια σε σημείο εκτός οικισμού, εκεί που κάθε καλοκαίρι το συγκεκριμένο οικόπεδο που γίνεται, τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα μιας «συναλλαγής».
Ακολούθως η μοτοσυκλέτα παίρνει το δρόμο της από άλλη ομάδα σε αποθήκη που η πρώτη ομάδα αγνοεί την ύπαρξη της στα περίχωρα του οικισμού όπου τις περισσότερες φορές ο Ξανθιώτης ιδιοκτήτης, αγνοεί τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην ιδιοκτησία του.
Εν τω μεταξύ αν ρωτήσεις κάποιο νεαρό ο οποίος είναι μέλος μιας ομάδος που ενίοτε κλέβει την περιουσία συνήθως μοτοποδήλατα γιατί το κάνει αφού στην ουσία δεν κερδίζουν παρά μόνο ψίχουλα, η απάντηση είναι ότι έτσι έμαθε.
Έτσι έμαθε από τον φίλο του και ο φίλος από τον φίλο του αφού εννοείτε η επιμέλεια από τους γονείς είναι ανύπαρκτοι και στην καλύτερη περίπτωση, είναι να βρίσκεται ζωντανός, αλλά στην φυλακή και αν όχι για περίπτωση κλοπής σίγουρα φονικού.

ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

Αυτοί οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας είναι θρασύς και η Ελληνική νομοθεσία και η ανεκτικότητα της κοινωνίας δίνει το περιθώριο σε αυτούς τους ανθρώπους να ζούνε μέσα στην παραβατικότητα πολλές φορές «έτσι» χωρίς σκοπό και αιτία.

Πολλές φορές, όταν τα μεγάλα αφεντικά δίνουν παραγγελία για συγκεκριμένη μάρκα μοτοποδηλάτου ή μηχανής και δεν την βρίσκουν για συγκεκριμένο πελάτη, τότε απλά κλέβουν την πρώτη μηχανή που θα συναντήσουν μπροστά τους, θα την «βολτάρουν» αφού πρώτα «μαστουρώσουν» με την νέα μόδα που θέλει να πίνουν ή να εισπνέουν βενζίνη ανακαταμμένη με κάποιο άλλο πτητικό υγρό, κάνουν τις βόλτες τους μέχρι να τελειώσει η βενζίνη και την παρατάνε τις ποιο πολλές φορές κατεστραμμένη στα όρια του οικισμού.

Υπάρχουν βέβαια και οι επαγγελματίες των ομάδων που είναι μπλεγμένοι σε «μεγάλες» δουλειές όπως η μεταφορά λαθρομεταναστών. Όπου αφού τελειώσουν την αποστολή τους, καίνε το φορτηγάκι ή το μεταφορικό τους μέσον.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
– ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ;

Ίσως δεν είναι η σωστή λέξη, όμως όταν συλλαμβάνονται μέλη από σπείρες του Δροσερού που κλέβουν, μεταφέρουν παράνομα φορτία, μετά από λίγο καιρό οι συγκεκριμένοι παραβάτες κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους της Ξάνθης γιατί το επιτρέπει η διάτρητη νομοθεσία που καθιστά αδύναμη ακόμη και την Ελληνική δικαιοσύνη.

ΚΛΟΠΕΣ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ;

Δυστυχώς η κοινωνία της Ξάνθης αποδέχεται τις κλοπές των περιουσιακών τους στοιχείων, περίπου κάτι σαν κανονικότητα αφού είναι δεδομένο ότι η αστυνομία της Ξάνθης δεν θα πιάσει και αν τους πιάσει, την επομένη θα βρίσκονται στους δρόμους για να ξανακλέψουν.
Αλήθεια πόσο υγιές είναι αυτό;
Τι μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα; που πονάει την πόλη της Ξάνθης αφού καθημερινά η περιουσία των Ξανθιωτών είναι έρμαια στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών του Δροσερού; Όταν η ίδια η αστυνομία της Ξάνθης γνωρίζει ότι είναι μάταιο να ασχοληθεί με αυτο το θέμα ανεξάρτητα αν είναι υποχρεωμένη από τον νόμο, ένας νόμος που κατάντησε βραχνάς για τόν μέσο Ξανθιώτη