Σαββίδης Ματθαίος: Ο Στράτος Κοντός,  νίκησε τους πάντες, επανατοποθέτησε το πολιτικό σκηνικό σε όλους τους τομείς, ακόμη και στην κεντρική σκηνή.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ  ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ (;)

Πρέπει να πω ότι προβληματίστηκα με την συζήτηση – συνέντευξη με τον Ματθαίο Σαββίδη, υποψήφιο δημοτικό Σύμβουλο του Μ. Τσέπελη, ο οποίος δεν εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο.

Σαφέστατα και δεν έπρεπε, γιατί ο Ματθαίος Σαββίδης για πάνω από 4 εκλογικές διαδικασίες για τον δήμο Ξάνθης, ήταν παρόντας και αυτό που είχε να πει το έλεγε ευθέως, χωρίς να μασά τα λόγια του, καταθέτοντας αλήθειες που πονάνε, και ίσως, αυτός να ήταν και ο λόγος που πολλοί από τους Ξανθιώτες δεν τον στήριξαν με την ψήφο τους. Όπως και να έχει το όλο θέμα, ο Ματθαίος Σαββίδης πιστεύει ακράδαντα ότι τα επόμενα πέντε χρόνια και άγνωστο για πόσα ακόμη επόμενα πέντε χρόνια, ο Στράτος Κοντός θα είναι ο δήμαρχος της Ξάνθης και αυτά τα λέει ένας πολιτικός του αντίπαλος. Γιατί; Διαβάστε την συνομιλία που είχαμε. Οι απαντήσεις του, πάντα γλαφυρές, και χωρίς ίχνος δισταγμού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και έχασε η παράταξη του Μ. Τσέπελη;

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος. Πάμε να σοβαρευτούμε. Πιστεύω σε ένα πράγμα. Εκ του αποτελέσματος, κρίνονται τα πάντα, και το αποτέλεσμα είπε το εξής, ότι ο Στράτος, κέρδισε τους πάντες. Με τι τρόπο; Το άγιο πνεύμα ξέρει. Δεν θα είμαι αυτός που θα κάνω κριτική. Νίκησε τους πάντες, επανατοποθέτησε το πολιτικό σκηνικό σε όλους τους τομείς, ακόμη και στην κεντρική σκηνή. Τι και πώς, αυτοί ξέρουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν μπορεί όμως, κάτι έφταιξε και στην δική σας παράταξη, είχε στελέχη επιφανή και αρκούντος προβεβλημένα, έχοντας ασκήσει διοίκηση… Τι έφταιξε;

Μ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Δεν έχει νόημα σήμερα, να κάνεις απολογισμό του τι έφταιξε και έχασε τις εκλογές ο Μ. Τσέπελης, η παράταξη μας, αφού άλλαξαν τα πράγματα, συμπαντικά πλέον.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε προσωπικό επίπεδο;

Μ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν η τέταρτη φορά που ήμουν υποψήφιος. Κατάλαβα ότι το να πας δημιουργικά, ηθικά, με την λογική ενός καλού ανθρώπου…. μάλλον δεν είναι αρκετό.  Το όλο θέμα είναι ιδιοτελές με την καλή έννοια του όρου. Ο καθένας από εμάς, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ψηφίζει ιδιοτελώς, και όχι με την κακή έννοια του συμφέροντος, άρα λοιπόν, ψηφίζοντας ιδιοτελώς, ψηφίζεις κάποιον, ο οποίος θα σου κάνει μία δουλειά, θα κάνει κάτι στην περιοχή σου, που ίσως σου βελτιώσει την καθημερινότητα και όχι αυτόν ο οποίος κινείτε με γνώμονα την αυστηρή υπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης. Εν τω μεταξύ, μέσα στην ιδιοτέλεια, είναι και η ψήφος σε συγγενικό πρόσωπο, σε φίλο, κουμπάρο, και πάει λέγοντας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ματθαίος Σαββίδης , έχει αποδείξει  με την μέχρι σήμερα πολιτική του συμπεριφορά ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρώματα και τα κόμματα, στο θέμα της  προσφοράς στην  πόλης,  και ρωτώ, γιατί μέχρι σήμερα, ο Ματθαίος Σαββίδης, έχει αποδείξει, ότι μπορεί να στηρίξει πρόσωπα και πολιτικές, οι οποίες έχουν σαν αφετηρία το καλό της πόλης. Βέβαια, σήμερα, ο Ματθαίος Σαββίδης, δεν είναι στο δημοτικό συμβούλιο, όμως, παραμένει ένα δημόσιο πρόσωπο. Αν κληθεί να στηρίξει τον νέο δήμαρχο τι θα κάμει;

 

Μ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Εκείνο που εγώ πιστεύω είναι ότι όλοι, όσοι στο παρελθών έκαναν προτάσεις, να τις ξαναρίξουν στο τραπέζι και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι, να τις προτείνουν στον νέο  δήμαρχο και στην συνέχεια να τον υποστηρίξουν, όλοι και οι εκλεγμένοι, αλλά και εμείς που δεν έχουμε εκλεγεί και έχουμε έναν δημόσιο λόγο. Η δική μου η πρόταση, θα κατατεθεί εν ευθέτω χρόνο με προτάσεις τις οποίες αν θέλει ο καινούριος δήμαρχος τις βλέπει και ίσως κάποιες τις αρέσει και κάποιες όχι. Εγώ πιστεύω ότι θα τις δει όπως και όλων. Δεν πρέπει για κανέναν λόγω, ο καθένας να βάζει τις προσωπικές του πικρίες, το εγώ του. Δεν έχει νόημα. Δεν θα οδηγήσει πουθενά. Δηλαδή, τα επόμενα πέντε χρόνια και δεν ξέρω πόσα ακόμα, ο δήμαρχος θα λέγετε Στράτος Κοντός. Και όσοι ήταν ανθυποψήφιοι του, εκλεγμένοι και μη, θα πρέπει να στηρίξουν τον δήμαρχό τους. Όλοι ζητήσαμε την ψήφο των Ξανθιωτών γιατί αγαπάμε την πόλη. Ας το αποδείξουμε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Προσθέτω μόνο ότι η αντιπολίτευση, που θα ασκήσει κριτική, θα πρέπει να είναι εποικοδομητική, παραγωγική, δημιουργική και  στα πλαίσια της κριτικής προς το καλύτερο, όχι της αντίδρασης, δεν οδηγεί πουθενά. Η δημιουργική αντιπολίτευση, οδηγεί στο μέλλων και το μέλλων είναι ο Στράτος Κοντός. Και εν πάση περιπτώσει, βγήκε ένας νέος άνθρωπος. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το δούμε και εμείς. Ότι δηλαδή άλλο 40ντάρης, άλλο 60νταρης. Και ο 60ρης έχει τα πιστεύω του και την ορμή του,  αλλά ο 40ρης αντέχει περισσότερο.

Τελικό συμπέρασμα από την συζήτηση είναι ότι ο Ματθαίος Σαββίδης παραμένει ίσως αθεράπευτα ρομαντικός(;) Αθεράπευτα Ευπατρίδης(;) σε ότι αφορά την πόλη μας, και δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει κάτι που πιστεύει ότι είναι καλύτερο από αυτόν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το είχε καταθέσει σε προηγούμενη συνέντευξη μας εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και το επαναλαμβάνει και τώρα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ