Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο

Λέει σε ανάρτηση του ο Νίκος Τσαλικίδης Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης : Στην Ροδόπη ενημερώνουμε, εμπνέουμε για το περιβάλλον που μας αξίζει με Ομιλίες, παρουσιάσεις και διανομή προωθητικού υλικού σε 17 σχολικές μονάδες της   Ροδόπης,  με την   «Δράση   για   το   Περιβάλλον-Προώθηση   της Ανακύκλωσης»   που   διοργάνωσε   η   ΠΑΜΘ   –   Περιφερειακή   Ενότητα   Ροδόπης,   σε συνεργασία   με   την   Διεύθυνση   Πρωτοβάθμιας   Εκπαίδευσης   Ροδόπης   και   την υποστήριξη του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ.

Με τη Δράση για το Περιβάλλον η ΠΕ Ροδόπης, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων   (18-26/11/2023), μαζι με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

«Η   δράση   “Στη   Ροδόπη  Επαναχρησιμοποιούμε” ανέπτυξε ομιλίες και παρουσιάσεις σε 17 σχολικές μονάδες,  προωθώντας την ανακύκλωση  και την επαναχρησιμοποίηση. Με δύο  φάσεις και  κεντρικό μήνυμα το “Στη Ροδόπη Επαναχρησιμοποιούμε”, ενισχύσαμε τη συμμετοχή  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων. Με την ενημερωτική καμπάνια  εστιάσαμε στη σημασία της ανακύκλωσης και των καλών πρακτικών για τη μείωση  των αποβλήτων, διανέμοντας ανακυκλωμένες τσάντες και μπλούζες. Η στήριξη του  Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΑΝΚΕ ΜΕΠΕ και η συνεργασία με την τοπική  εκπαίδευση αντανακλούν τη δέσμευση για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο περιβάλλον στη Ροδόπη.

Με λίγα λόγια, δόθηκε κάποιο φυλλάδιο στα μικρά παιδιά του σχολείου τυπωμένο προφανώς με απευθείας ανάθεση, μπήκαν και σε κάποιο θεωρητικό πρόγραμμα της Ε.Ε. όπου χρηματοδοτήθηκαν κάποιες διαλέξεις, γράφτηκαν κάποιοι βαρύγδουπο τίτλοι όπως: «Η στήριξη του  Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης και η συνεργασία με την τοπική  εκπαίδευση αντανακλούν τη δέσμευση για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο περιβάλλον στη Ροδόπη», σε συνδυασμό με ένα εύηχο «moto» τύπου «Στην Ροδόπη επαναχρησιμοποιούμε» και ω … του θαύματος εγένετο ανακύκλωσις.

Εν το μεταξύ στην Ροδόπη, επί θητείας του, καιγόταν για μέρες και βδομάδες…

Θα μπορούσε να ήταν και ανέκδοτο.