Γιώρης Πασχάλης: Η αστυνομία κάνει την δουλειά της

Αναστάτωση προκλήθηκε την χθεσινή ημέρα Τετάρτη στην πόλη της Ξάνθης και φυσικά στο καταναλωτικό κοινό όπου πρόεδρος των μικροπωλητών με ανακοίνωση του είχε αναφέρει τα εξής:

 

«Σωματείο επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών Ν.Ξανθης.

 

Ανακοίνωση: Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και καταναλωτές ότι κατόπιν συννενόησης με τους θεσμικούς φορείς της πόλης μας διοργανώνουμε μια έκτακτη λαϊκή αγορα-παζαρι την Τετάρτη 27-12-23 με μεγάλες προσφορές. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και σας περιμένουμε. Παρακαλώ πολύ να κοινοποιηθεί η δημοσίευση. Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους

 

Εκ της διοίκησης: ΗΛΙΑΣ ΣΥΜΕΩΝ».

Παράλληλα η εφημερίδα μας δέχθηκε καταγγελίες από μέλη του εμπορικού συλλόγου ότι η διενέργεια της λαϊκής αγοράς δεν έχει νομικό έρεισμα.

Με τα από συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ν. Γρηγοριάδη, ο οποίος επικοινώνησε με τους καθ ύλην αρμοδίους του δήμου της Ξάνθης, βγήκε το συμπέρασμα ότι οι μικροπωλητές δεν είχαν άδεια για να πραγματοποιήσουν την έκτακτη λαϊκή αγορά της Τετάρτης.

Η Ηχώ επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Ξάνθης κ. Γιώρη Πασχάλη ο οποίος και επιλήφθηκε της κατάστασης ενημερώνοντας συνάμα και την εισαγγελία της Ξάνθης και επειδή ακούστηκαν διάφορα για την αδράνεια της αστυνομίας, όπου εκ του αποτελέσματος ήταν αναληθές, διότι η αστυνομία πριν προβεί σε ενέργειες πρέπει πρώτα να εξετάσει το νομότυπο ή παράνομο του πράγματος.

Όταν ρωτήσαμε τον Αστυνομικό Διευθυντή σχετικά ανέφερε: «Η Αστυνομία της Ξάνθης κάνει την δουλειά της».

Α.Π.