Μας «δουλεύει» ο Ιρφάν Χατζηγγενέ

Σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Ιρφάν Χατζηγγενέ που κανένας δεν ξέρει ποιο ακριβώς έργο προσφέρει στην περιφέρεια την στιγμή που η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης Ξάνθης έστω και μέσω … Καρβάλης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Υπουργείο σε βάθος 20ετίας και αναρωτιέται κανείς τότε ποιος ο ρόλος της Περιφέρειας και του αντιπεριφερειάρχη υποδομών που δεν μας λέει κάτι νέο και απλά, επαναλαμβάνει αυτά που χρόνια η κεντρική διοίκηση αναμασά μοιράζοντας σανό. Και όσο για το τουριστικό τραινάκι Δράμα Ξάνθη που λέει ότι θα το … προσπαθήσει να το βάλει στις ράγες του τραίνου νιός ήμουν και γέρασα και φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο υπάρχει ένας αντιπεριφερειάρχης υποδομών, όταν την βασικότερη υποδομή της Περιφέρειας που είναι το τραίνο, το χρησιμοποιεί απλά για να πει κάτι σε κάποια εφημερίδα, να φωτογραφηθεί και έτερον ουδέν.

Αξίζει δε να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω αντιπεριφερειάρχης πριν εκλεγεί είχε «φάει» τον τόπο να κάνει Πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Εχίνο από όπου εννοείτε πήρε και τις ψήφους, τώρα «μούγκα στην στρούγκα» και όσο για τα λιμάνι του Πόρτο Λάγος που επισκέπτεται για να κάνει την βόλτα του και να φωτογραφηθεί, δεν μπορεί να συμβάλλει για κάτι καλύτερο εκτός από συζητήσεις επί συζητήσεων.

Η ουσία όλης της κουβέντας είναι ότι κάποιοι εκλέγονται για τις θέσεις και πέραν τούτου ουδέν. Και αυτό γιατί ξέρουν ότι αν τολμήσουν και χτυπήσουν χέρι σε γραφείο υπουργού θα τους φάει η «μαρμάγκα» και ξανά θέση εξουσίας «γιοκ».

Πολιτικοί σαν τον Χατζηγγενέ Ιρφάν περιορίζονται σε δηλώσεις στον τύπο, προσπαθούν μέσω των φιλικών μέσων ενημέρωσης να αναδειχθούν και όχι από την εργασία τους.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο ο Ιρφάν Χατζηγγενέ δεν είναι ο μόνος πολιτικός του ιδίου τύπου και για να μην πω όλοι θα πω ότι είναι ίσως η κλασική περίπτωση της θεωρίας και όχι της πράξεις.
Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι ο ντόπιος πολιτικός θα πρέπει να παλεύει για να κάνει την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη και όχι να αναλωθεί στην προσπάθεια να φέρει μεγάλα έργα στον τόπο για να τον επανεκλέξουν οι πολίτες της Περιφέρειας.
Ο πολιτικός πρέπει να έχει το σθένος να βγει και να πει ότι αυτό θα γίνει σε 6 μήνες και εννοείται ότι το έχει μελετήσει, έχει πάρει τις υπογραφές και μετά το δηλώνει. Το να βγαίνει στις εφημερίδες για να μας πει ότι σε 20 χρόνια θα έχουμε τραίνο αυτό δεν είναι πολιτική αλλά είναι εν ψυχρό «δούλεμα».
Προφανώς ο κ. Χατζηγγενέ και κάθε όμοιος του που κυνηγά την καρέκλα εξουσίας, πιστεύει ότι οι Ξανθιώτες και οι πολίτες της ΑΜθ τρώνε σανό ή κουτόχορτο, διαφορετικά δεν θα καταπιανόσουν με θέματα ασφαλή και που κατά την γνώμη σου δεν έχουν πολιτικό κόστος. Έχουν πολιτικό κόστος γιατί οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πότε ο πολιτικός τους δουλεύει ή λέει κάτι για να πει.
Δυστυχώς για αυτούς τους πολιτικούς οι πολίτες επειδή πλέον δεν περιμένουν τα πολλά, εστιάζουν στα λίγα και καθημερινά.
Αν ο πολιτικός το κατάλαβε αυτό, θεωρείται πετυχημένος.