Τρόμος στο κομματικό επιτελείο του κυβερνόντος κόμματος.  Δεν «πουλάνε» οι Ευρωεκλογές

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ;

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στις ευρωεκλογές και είναι λογικό πώς όταν καίγεται το σπίτι σου, δεν σε νοιάζει τι γίνεται στα σπίτια της Ευρώπης.

Σε αυτή την λογική πλέον, κινούνται οι πολίτες, γυρνώντας στην ουσία την πλάτη στις ευρωεκλογές, αφού πλέον, η ποιότητα ζωής τους, έχει πιάσει πάτο και μόλις μετά βίας θα «καβαντζάρουν» τις γιορτές του Πάσχα λόγω της ακρίβειας.

Συναγερμός σήμανε στα επιτελεία των κομμάτων αφού στην ουσία κρίνεται σε αυτές τις Ευρωεκλογές, – ακόμη ένα παράδοξο της πολιτικής φιλοσοφίας στην Χώρα μας –  η δική τους ύπαρξη.

Τα κόμματα ποντάρουν πολύ σε αυτές τις Ευρωεκλογές και το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους.

Ο αναβρασμός που επικρατεί στα αριστερά και στα δεξιά του κυβερνόντος κόμματος, στέλνει τα δικά του μηνύματα και σίγουρα δεν το βοηθάει καθόλου, και η διακυβέρνηση του, ενισχύει, λόγω της απογοήτευσης των πολιτών που πλέον συμπορεύεται με την δύσκολη καθημερινότητα,   ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα κακώς κείμενα στο εσωτερικό της Χώρας.

Μπορεί οι σφυγμομετρήσεις να δίνουν το προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα, όμως, κανένας δεν είναι σίγουρος αν αυτό το ποσοστό που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και δίνει το προβάδισμα, θα πάει να ψηφίσει, αφού οι ειδική προβλέπουν ένα ποσοστό αποχής πολύ πιο κάτω από το 30% και η κυβέρνηση, κάνει κακό στον εαυτό της, που δίνει χροιά εθνικών εκλογών.

Κακά τα ψέματα, το άσχημο αποτέλεσμα επί των ψηφισάντων, θα το εισπράξει η κυβερνητική παράταξη, και ο λόγος είναι ότι  αριστερά και  δεξιά του, υπάρχει αναβρασμός και όλοι πλέον «δουλεύουν» για τον εαυτό τους.

Όσο για το κυβερνών κόμμα, το οποίο ειρίσθω εν παρόδω, έπαψε,  από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη, να είναι δεξιό, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον μέσα στους κόλπους του διαθέτει  κεντροαριστερές και κεντροδεξιές  «παραφυάδες».

ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ «ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ» ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ;

Οι κεντροαριστερές παραφυάδες της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλές τάσεις στην κεντροαριστερά, υπάρχει ο κίνδυνος να τον αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο. (Αν ξεκινήσεις κανείς από το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Αριστερά, την Παλιά αριστερά, κάτι ΜΕΡΑ 25, κάτι το ΚΚΕ, κάτι η Κωνσταντοπούλου και οι οικολόγοι πρασινοκίτρινοι, αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος πώς αν δεν έχει διαρροές ο κ. Μητσοτάκης, στην καλύτερη περίπτωση, θα απέχουν από την εκλογική διαδικασία).

Σίγουρα δεν έχουν προσμετρηθεί ως αριθμός, οι αριστερές «παραφυάδες» του κυβερνόντος κόμματος, όμως, κανένας δεν ξέρει πώς θα αντιδράσουν στην προσπάθειά τους να στείλουν το πολιτικό  μήνυμα, ότι δεν πάει άλλο, (Σαφώς και δεν μιλάμε για αριστερή ιδεολογία, αυτή «πέταξε» προ πολλού όταν η καθημερινότητα εδώ και 15 χρόνια, έγινε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες  και για τους δεξιούς αλλά και για τους αριστερούς ψηφοφόρους).

Με λίγα λόγια, το κεντροαριστερό κέρας  του κυβερνόντος κόμματος, θα θυμηθεί στις ευρωεκλογές τα εσωτερικά προβλήματα του τόπου και ίσως λίγο την αριστερή του ιδεολογία, και θα θεωρηθεί μία πολύ καλή ευκαιρία να στείλει τα σχετικά μηνύματα προς το κυβερνών κόμμα. Άρα κακώς ο Κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχει συνδέσει τις Ευρωεκλογές με τις Εθνικές.

Προφανώς το κομματικό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, έχει αντιληφθεί την κακή πορεία προς τις Ευρωεκλογές και άρχισε πλέον να κανονιοβολεί τα δεξιά του και είναι ακόμη ένα μεγάλο λάθος που ο κ. Μητσοτάκης, θα το βρει, εκτιμάτε από αναλυτές,  μπροστά του και κυρίως μέσα στην κάλπη.

Ο πόλεμος που διεξάγει Ο κ. Μητσοτάκης προς τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα του δικού του, είναι βρώμικος, άγαρμπος και που η σύμπλευση με την ιεραρχία της εκκλησίας, δείχνει ακριβώς αυτόν τον πανικό που επικρατεί στο επιτελείο του κυβερνόντος κόμματος και ακόμη χειρότερα για τον ίδιο, συσπειρώνει τους δεξιούς με ότι αυτό μπορεί να αποτυπωθεί στην κάλπη.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουμε την συμπεριφορά των αριστερών ψηφοφόρων που απλά θα στείλει την ψήφο αντίδρασής τους,  αλλά θα έχουμε μικρότερη αποχή και κυρίως καταψήφιση της όλης συμπεριφοράς του κ. Μητσοτάκη που το 41% των Εθνικών Εκλογών, του έδωσε και του δίνει εκείνη την αλαζονεία, που αγγίζει ευαίσθητες χορδές του δεξιού ακροατηρίου και είναι βέβαιο ότι αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη.

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαία η κουβέντα που άνοιξε πριν από λίγο καιρό, και παρόλο που ο Πρωθυπουργός διαθέτει το 41% των ψήφων του Ελληνικού Λαού, καλοβλέπει την απόδραση του σε Ευρωπαϊκό πόστο.

Με λίγα λόγια, οι εκλογές της 9ης Ιουνίου, δεν έχουν καμία σχέση με τις Ευρωεκλογές αφού τα εσωτερικά προβλήματα της Χώρας, ουδεμία σχέση έχουν με τα προβλήματα των Ευρωπαίων Πολιτών. Και πώς θα μπορούσαν να είναι ίδια όταν η Χώρας μας σε όλους τους τομείς χαρακτηρίζεται επιεικώς Μπανανία και ως Τρίτη χώρα;

Και το αμέσως μεγαλύτερο λάθος του κυβερνόντος κόμματος είναι ότι λειτουργεί  με όρους επικοινωνίας και όχι διοικώντας τον τόπο. Αυτό είτε αρέσει είτε όχι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το πήραν χαμπάρι οι πολίτες, και σίγουρα δεν τους αρέσει, πράγμα που μεγαλώνει το ποσοστό αναξιοπιστίας της κυβέρνησης στα μάτια και το νου των Ελλήνων ψηφοφόρων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ