Τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μέσω … Στρασβούργου;

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Χ. ΤΟΨΙΔΗΣ;

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της  η κα Μαλαματένια Αλατζά δημοσιογράφος της «Θ». «Μπορεί ο τουρισμός τόσο για τον Νομό Ξάνθης, όσο και για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, να αποτελεί μια «προτεραιότητα» για τους αιρετούς αλλά και τους εμπλεκόμενους με αυτόν επαγγελματίες, εντούτοις, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτης Αρχοντής παραμένει… «άφαντος» – με μικρές εξαιρέσεις αυτές των κοινοποιήσεών του για την Θάσο, από όπου και κατάγεται – γεγονός που επιβεβαιώνουν τόσο οι προσπάθειες της «Θ» να έρθει σε επαφή και επικοινωνία μαζί του για ρεπορτάζ σχετικά με τον τουρισμό, όσο και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του Δήμου Ξάνθης και των Ξενοδόχων του Νομού Ξάνθης και Θράκης κ. Αναστάσιος Ταρενίδης (Αντιδήμαρχος Τουρισμού) και Απόστολος Αγκόρτσας (Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Θράκης), οι οποίοι μιλούν στην «Θ».

ΚΑΤΟΙΚΟΣ… ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΜΘ;

Μάλιστα, σε μια μικρή έρευνα της «Θ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο κ. Παναγιώτης Αρχοντής, ο ίδιος φαίνεται να δηλώνει ως τόπο καταγωγής την Θάσο και ως τόπο διαμονής το… Στρασβούργο. Κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να ισχύει, αφού τον ίδιο ακριβώς τόπο διαμονής, δηλώνει στο δικό της μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η σύζυγός του.

Το κατά πόσο βέβαια ο κ. Αρχοντής, είναι τελικά «μόνιμος κάτοικος εξωτερικού», παρά το γεγονός ότι έλκει καταγωγή από την Θάσο, μένει να απαντηθεί από τον ίδιο, εάν και εφόσον απαντήσει στο «κλειστό» – τουλάχιστον χθες – κινητό του τηλέφωνο ή σε κάποια μελλοντική επίσκεψή του στον Νομό Ξάνθης, ο οποίος αγωνιά για το τουριστικό του μέλλον».

Σίγουρα δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς κάτι επ αυτού. Το κείμενο της συναδέλφου τα λέει όλα.

Εμείς θα μείνουμε μόνο σε τούτο. Η επιλογή του κου Τοψίδη να επιλέξει υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού έναν κάτοικο Βρυξελών τα λέει όλα και όλο αυτό και σε συνδυασμό ότι ο εν λόγο αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος τουριστικής Ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν απαντά στα τηλέφωνο δείχνει απλά την προχειρότερα που αντιμετωπίζεται σε όλα τα επίπεδα εξουσίας η τουριστική ανάπτυξη ξεκινώντας από τους δήμους, την Περιφέρεια τα Υπουργεία και κακά τα ψέματα, όσο κυκλοφορούν ξεβράκωτοι και ξεβράκωτες στην Μύκονο και μπεκροπίνουν οι Εγγλέζοι και οι άλλοι Ευρωπαίοι στα νησιά μας μέχρι αναισθησίας κάτι θα γίνεται και θα εισρέει τουριστικό συνάλλαγμα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ούτε ξεβράκωτοι κυκλοφορούν οι τουρίστες ούτε μπεκροροπίνουν μέχρι το χάραμα και ελλείψει πολιτικής βούλησης, τουρισμός στην ΑΜΘ «γιοκ».