Ξεκαθαρίζει τα «καραγκιοζλίκια» Τσέπελη μέσο Α. Ταρενίδη, ο Στράτος Κοντός στα θέματα του  αθλητισμού

Σε δηλώσεις του αντιδημάρχου αθλητισμού στην Θράκη, Αναστάσιου Ταρενίδη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο νέος δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός, θέλει να ξεμπερδεύει μία ώρα αρχύτερα με όλες τις αστοχίες της προηγούμενης διοίκησης στον τομέα του αθλητισμού, που θύμιζαν «καραγκιοζλίκια» για να μπορέσει επιτέλους από την νέα χρονιά, να έχει αποκρυσταλλωθεί η εικόνα του αθλητισμού στην Ξάνθη και να μπορέσουν οι τοπικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Ξάνθης, να κάνουν απερίσπαστα την δουλειά τους.

Ένα αθλητικό happening που εγκαταστάθηκε για δύο χρόνια στην καρδιά της πόλης, το περίφημο, beach volleyball του πρώην δημάρχου Μ. Τσέπελη, όπου τόνοι άμμου σκέπασαν την κεντρική πλατεία και οι δημότες πλήρωσαν από την τσέπη τους την ματαιοδοξία του, προς το παρών, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Αναστάσιος Ταρενίδης, πάει στις καλένδες και μπορεί μεν οι Ξανθιώτες να χάσουν το θέαμα με τις όμορφες ημίγυμνες αθλήτριες του Μπιτς βόλεϊ να επιδίδονται λικνιστικά στο άθλημα μέσα στην άμμο, αλλά θα εξοικονομήσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθούν στον τοπικό αθλητισμό και στις σοβαρές και απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, δίνοντας έτσι στους Ξανθιώτες ανταποδοτικά οφέλη.

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι ο Αναστάσιος Ταρενίδης, αντιδήμαρχος αθλητισμού, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αφού βάζει στα σκαριά την συνδιοργάνωση του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων FINAL 8 (από 18 έως 23 Ιουνίου) αναφέροντας συγκεκριμένα: «Είμαστε όμως ήδη σε επαφή με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για να γίνει εδώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων FINAL 8 (από 18 έως 23 Ιουνίου) και υπάρχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες να γίνει. Όλα οδηγούν στην συνδιοργάνωση του πρωταθλήματος,  κάτι που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και επιπλέον, το επόμενο Σαββατοκύριακο (18 και 19 Μαΐου) θα έχουμε διασυλλογικούς αγώνες σκοποβολής στο Σκοπευτήριο του Δαφνώνα. Είμαστε πολύ θετικοί στο να έρχονται αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας στην πόλη μας. Και για το BeachVolley δεν είμαστε αρνητικοί, απλώς υπήρξαν κάποια χρονοδιαγράμματα που έπρεπε να τηρηθούν και αφετέρου είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία στα συνεργεία της ΕΡΤ».

Έχει “τελειώσει” το “αρπακολατζίδικο”  ανοιχτό κολυμβητήριο του Μ. Φανουράκη, ελείψη σοβαρής μελέτης και σωστού προγραμματισμού. Τα λεφτά από τους Ξανθιώτες πληρώθηκαν.

Ακολούθως ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Α. Ταρενίδης έκανε αναφορά στο «προεκλογικό» ανοιχτό κολυμβητήριο «φάντασμα» του Μ. Τσέπελη, όπου ναι μεν δεν θα γίνει γιατί ο προγραμματισμός του ήταν για τα πανηγύρια και ήταν στην σφαίρα διανομής «σανού» προς τους δημότες αθλητές του υγρού στίβου του δήμου Ξάνθης, θα πρέπει όμως να αναζητηθούν τα χρήματα που δόθηκαν στον μελετητή του ανοιχτού κολυμβητηρίου και να καταλογισθούν στην προσωπική περιουσία του πρώην δημάρχου και του δεξιού χεριού του που μοίραζε αφειδώς το δημοτικό χρήμα σε κάθε πολιτική μπαρούφα ερχόταν στο μυαλό τους, αρκεί να «χάιδευε» τα αυτιά των ψηφοφόρων.

 

Αναφορικά με τα έργα, δεδομένου ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο έχει «τελειώσει» – τουλάχιστον προς το παρόν – για την νέα διοίκηση, ο κ. Ταρενίδης σημειώνει ότι «υπάρχουν αθλητικά έργα αλλά και προγραμματισμός για βελτίωση των ήδη υφιστάμενων υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ξάνθης».

Τελικό συμπέρασμα από τις δηλώσεις του αντιδημάρχου αθλητισμού Α. Ταρενίδη είναι ότι πρώτον τελειώνει η Ξάνθη από τα «αθλητικά» καραγκιοζλίκια του πρώην δημάρχου.

Δεύτερον η Ξάνθη προγραμματίζει την φιλοξενία σοβαρών αθλητικών γεγονότων.

Τρίτον στηρίζει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

Τέταρτον θα λειτουργήσει το σκοπευτήριο του Δαφνώνα όπου επί Μ. Τσέπελη είχε εγκαταλειφθεί και το θυμόταν μόνο στις προεκλογικές του φαμφάρες και

Πέμπτο, το περίφημο ανοιχτό κολυμβητήριο που ναι μεν οι Ξανθιώτες πλήρωσαν την προμελέτη, τελικά κλείνει τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για την Ξάνθη από την λαίλαπα Τσέπελη – Φανουράκη.

Τέλος αυτά τα χρήματα που δόθηκαν στον μελετητή από το δίδυμο Τσέπελη – Φανουράκη,  ο οποίος και δούλεψε και άρα πρέπει να πληρωθεί, θα πρέπει να αναζητηθούν από τα προσωπικά οικονομικά στοιχεία των υπευθύνων οι οποίοι έβαλαν τους Ξναθιώτες να πληρώσουν την ματαιοδοξία της εξουσίας τους και φυσικά για να ξεγελάσουν τους δημότες λέγοντας τους ότι θα έχουν στην διάθεσή τους ένα ακόμη κολυμβητήριο, πράγμα που δεν είχαν την πρόθεση ποτέ να κατασκευάσουν.

Δεν γνωρίζουμε αν το τελευταίο χρήζει και την παρέμβαση του εισαγγελέα της Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ