Διεθνές συνέδριο για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών από τη JTI και την Ιαπωνική Πρεσβεία

H JTI Hellas, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών – Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μια Πράξη Πολιτισμού» την Τρίτη, 14 Μάϊου 2024 στην Αθήνα. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «2024: Έτος Πολιτισμού & Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας».

 

Αθήνα, 13 Μαΐου 2024 – Διακεκριμένα μέλη των επιστημονικών κοινοτήτων από την Ελλάδα και την Ιαπωνία θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καθώς και καλές πρακτικές για την πρόγνωση, την πρόληψη, τον μετριασμό και τη διαχείριση ακραίων φυσικών φαινομένων και των συνεπειών τους, σε δημιουργική συνομιλία με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η JTI Hellas έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι στο συνέδριο θα μιλήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κ. Mutsuo Iwai, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου JT, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα για την εκδήλωση, καθώς και ο νέος έκτακτος πρέσβης και Πληρεξούσιος της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Koichi Ito.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο ελβετικός κοινωφελής οργανισμός «The JTI Foundation» θα ανακοινώσει μια σημαντική κοινοτική επένδυση για την περιοχή της Ξάνθης, με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας.

* * * * *

 

Η Japan Tobacco International (JTI) στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο του 2023, η JTI Hellas εισήλθε και στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού με τη διεθνή μάρκα της Ploom.  Η νέα αυτή επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης του ομίλου JTI παγκοσμίως για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 2δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2025. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από την απόδοση ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2024 η JTI Hellas αναγνωρίστηκε για 12η συνεχή χρονιά από το Top Employers Institute ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα και ως ένας από τους 3 πρώτους ‘Κορυφαίους Εργοδότες’ στη χώρα.  Σχετικά με την JTI: www.jti.com

 

Σχετικά με το JTI Foundation

Το JTI Foundation βοηθά τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο να γίνουν ασφαλέστερες και πιο ανθεκτικές στις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές. Συνεργαζόμενο με ορισμένες από τις πιο γνωστές ΜΚΟ στον κόσμο, το Ίδρυμα υποστηρίζει έργα που βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από καταστροφές να ανασυγκροτήσουν τα μέσα διαβίωσής τους. Επενδύει επίσης σε μακροπρόθεσμα προγράμματα μείωσης των κινδύνων που ευαισθητοποιούν την κοινότητα και βελτιώνουν τις βασικές υποδομές.

Το JTI Foundation είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός εγγεγραμμένος σύμφωνα με το ελβετικό δίκαιο και χρηματοδοτείται από την JT International SA. Ιδρύθηκε το 2001 και είναι μέλος του Swiss Foundations – της Ένωσης Ελβετικών Ιδρυμάτων που χορηγούν δωρεές.