Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο χρηστικούς χώρους σε πολλά σπίτια. Αν κι εσείς μαγειρεύετε ή περνάτε χρόνο στην κουζίνα σας θα ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν αρκετοί χώροι ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε όλα τα απαραίτητα. Οι πάγκοι της κουζίνας πολύ συχνά λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι αφού εκεί αφήνουμε όσα δε χωράνε να μπουν κάπου αλλού. Έτσι όμως χάνουν την αρχική τους χρησιμότητα και καταλήγουν δύσχρηστοι. Ο πάγκος θα πρέπει να είναι άδειος τη στιγμή που θέλουμε να μαγειρέψουμε ή να ετοιμάσουμε κάτι ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χώρο να απλώσουμε και να οργανώσουμε τα φαγητά ή τα σκεύη που χρειαζόμαστε εκείνη τη στιγμή. Αν κι εσείς αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, το άρθρο που ακολουθεί θα σας φανεί αρκετά χρήσιμο καθώς έχουμε συγκεντρώσει κάποια tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο της κουζίνας σας και να ελευθερώσετε τους πάγκους.

 

Ντουλάπια Κουζίνας

Τα ντουλάπια είναι ο κύριος χώρος αποθήκευσης σε μία κουζίνα. Αν η αρχική κατασκευή του χώρου δεν συμπεριλαμβάνει αρκετούς ή ευρύχωρους χώρους, θα πρέπει εσείς να προσθέσετε. Δείτε τις ελλείψεις που έχετε, κάντε μία ανακατάταξη των αντικειμένων και προσθέστε νέα ντουλάπια κουζίνας στις διαστάσεις που σας εξυπηρετούν. Τα μικρότερα αντικείμενα που συχνά βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες (π.χ. μαχαιροπίρουνα) προτιμήστε να τα βάλετε σε κάποιο συρτάρι ώστε να παραμένουν οργανωμένα και να έχετε άμεση πρόσβαση.

 

Θήκες αποθήκευσης

Ένα επίσης συχνό φαινόμενο στην κουζίνα είναι ο ανεκμετάλλευτος χώρος μέσα στα ντουλάπια ή από κάτω. Εσείς μπορεί να έχετε βάλει στο ντουλάπι σας 3 κατσαρόλες και αυτό να έχει γεμίσει θεωρητικά αλλά από πάνω τους θα μπορούσαν να χωρέσουν άλλες τόσες. Επιπλέον σε ράφια με πολλά μικρά βαζάκια όπως τα μπαχαρικά συχνά είναι δύσκολο να εντοπίσετε αυτό που θέλετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να προμηθευτείτε ράφια ντουλαπιών, ή διαχωριστικές θήκες που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τον χαμένο χώρο και να οργανώσετε καλύτερα τα ντουλάπια σας. Αναζητήστε περιστροφικές βάσεις στις οποίες τοποθετείτε τα βαζάκια ή άλλα αντικείμενα και περιστρέφοντας τι αποκτάτε εύκολα πρόσβαση ακόμα και σε αυτά που βρίσκονται στο πίσω μέρος του ντουλαπιού.

 

Ράφια τοίχου

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να αφαιρέσετε κάποια πράγματα από τους πάγκους σας αλλά θέλετε να τα τοποθετήσετε με έναν aesthetic τρόπο στο χώρο σας, μπορείτε να προσθέσετε κάποια ράφια τοίχου. Πάνω σε αυτά μπορείτε να βάλετε όλα αυτά που σας πιάνουν χώρο στον πάγκο. Τα ράφια, είναι ένας ανοιχτός χώρος αποθήκευσης και μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε και για κάποια στοιχεία διακόσμησης του σπιτιού όπως να βάλετε τη vintage style καφετιέρα σας ή ένα φυτό εσωτερικού χώρου.