Ανακύκλωση, με παιδικά χαμόγελα στην Ξάνθη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική-ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» που διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. στο “Θεματικό Πάρκο” Λιμνίο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, προσέλκυσε πάνω από 400 μαθητές και εκπαιδευτικούς, από τα Δημοτικά σχολεία της Ξάνθης.
Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες, που αποσκοπούσαν στην εκπαίδευσή τους για την ζωτική σημασία της ανακύκλωσης. Είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και να κατανοήσουν πώς μπορούν να προωθήσουν ενεργά την ανακύκλωση στις οικογένειες τους, αλλά και στην κοινωνία.
Παράλληλα, συμμετείχαν σε δράσεις που ενίσχυσαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση, ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ενισχύει τη δέσμευση του Δήμου Ξάνθης να συνεχίσει να προάγει περιβαλλοντικές δράσεις και να συνεργάζεται με φορείς και οργανισμούς για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των πολιτών. Η ενεργός συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των παιδιών αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη προώθηση μιας οικολογικής και ευημερούς καθημερινότητας.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;
Σίγουρα θα πρέπει να συγχαρούμε τους ανθρώπους του δήμου της Ξάνθης για την πρωτοβουλία και τις περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνουν με πρωταγωνιστές τα παιδιά και σίγουρα οι εικόνες που αποκομίζουν, θα καταγραφούν και όταν αργότερα μεγαλώσουν, ένα μεγάλο ποσοστό των ενήλικων πλέον, μικρών παιδιών που έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις δράσεις, όλο και κάτι θα κρατήσουν.
Περιβαλλοντικές δράσεις λοιπόν και το θέμα είναι αν αυτές αρκούν για να στραφεί η προσοχή του κόσμου και να κάνει πράξη την αγάπη για το περιβάλλον.
Δεν αρκεί η έκφραση της αγάπης των πολιτών για το περιβάλλον. Χρειάζονται πράξεις οι οποίες θα είναι μεν επωφελής για το περιβάλλον, κυρίως όμως αυτές οι πράξεις θα γίνουν κτήμα στα τα μικρά παιδιά που θα το «κουβαλάνε» μέχρι να μεγαλώσουν και να κάνουν αυτά που έκαναν οι προγενέστεροί τους.
Όμως, ποιος μπορεί να μιλήσει για περιβάλλον όταν γύρω μας όλα, όσα αφορούν τοι περιβάλλον είναι μία φιάλη κενού περιεχομένου;