Και ξαφνικά ο κ. Ζειμπέκ «πόνεσε» τους αγρότες της Ξάνθης

Σίγουρα όλοι καταλαβαίνουν προεκλογικά τον «πόνο» των ντόπιων βουλευτών για τις δυσκολίες που περνά ο αγροτικός κόσμος.

Σίγουρα οι ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό των αγροτικών θεμάτων βοηθάνε. Τις περισσότερες φορές ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντά για να απαντήσει, και ο βουλευτής είναι ικανοποιημένος που ανέδειξε το πρόβλημα των αγροτών.

Την συνέχεια όλοι την γνωρίζουν. Ο αγρότης, μόνος και έρημος προσπαθεί να παλέψει τα θηρία της ακρίβειας των πρώτων υλών, το ξεπούλημα της παραγωγής του στα «καρτάλια» της αγοράς και η δύσκολη ζωή του αγρότη, εδώ και εικοσαετίες, πάει από το κακό στο χειρότερο.

Με λίγα λόγια, οι παρεμβάσεις των βουλευτών, ειδικά στο θέμα της προστασίας της αγροτιάς, θα πρέπει να είναι ουσιώδης, η πίεση συνεχής και ο αγώνας στήριξης του αγροτικού τομέα να μην περιορίζεται μόνο στην προεκλογική περίοδο.

Τώρα όσο για τις παρεμβάσεις του κ. Ζειμπέκ που στα καφενεία των χωριών που πηγαίνει, αν πηγαίνει, διότι έχει εξασφαλισμένους τους ψήφους του, όλοι τις καταλαβαίνουν.

Ποιο αναλυτικά ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (;) κ. Ζειμπέκ ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

– Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση αποζημίωση των αγροτών και καλλιεργητών της Ξάνθης, που για μία ακόμη φορά είδαν τα χωράφια και την παραγωγή τους να καταστρέφονται, από την ένταση και το μένος των φυσικών  φαινομένων;

 

– Θα μεριμνήσει επιτέλους η κυβέρνηση για την από αέρος αντιχαλαζική προστασία στον Νομό Ξάνθης, ώστε να πάψουν επιτέλους οι αγρότες και οι καλλιεργητές της περιοχής να βλέπουν, κάθε τόσο, τους κόπους τους και μαζί και όλη την παραγωγή, να καταστρέφονται; Και αν ναι, ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία;