Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν τα όργανα, στην ΝΔ το 2027

Επιβεβαιωθήκαμε για μία ακόμη φορά όταν αναφέραμε ότι τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  δεν μιλούν ιδιαίτερα κολακευτικά για τον αρχηγό τους Ν. Ανδρουλάκη  και όπως δείχνει το όλο θέμα περίμεναν το αποτέλεσμα από τις ευρωεκλογές για να τον στήσουν στον τοίχο και το κάνουν.

Ο Ανδρουλάκης είναι μία μικρογραφία του Κασελάκη και του Μητσοτάκη οι οποίοι διοικούν την χώρα και τα κόμματά τους με ένα στενό πυρήνα του περιβάλλοντός τους. Η μόνη διάφορά μεταξύ τους είναι ότι ο Κασσελάκης έχει λεφτά, τουλάχιστον αυτό λέει και τον «σπρώχνει» κάποιο λόμπι μάλλον κατοικοεδρεύοντος στην Αμερική και ο Μητσοτάκης έχει την κυβέρνηση.

Άρα στην ποιο μειονεκτική θέση βρίσκεται ο Ν. Ανδρουλάκης ο οποίος λόγο της συμπεριφοράς του και της μικρής ηγετικής κλίκας που βρίσκεται γύρω του – το ίδιο συμβαίνει με τον Κασσελάκη και τον Μητσοτάκη – αλλά είπαμε ο ένας έχει την κυβέρνηση και ο άλλος τα λεφτά, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ανδρουλάκης είναι μόνος, φτωχός και σχεδόν όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ εναντίων του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που ακούγεται τώρα τελευταία για συγκατοίκηση με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκι γιατί και οι δύο δεν γνωρίζουν από πολιτικές ισορροπίες.

Πάντως οι διαγραφές των αντιφρονούντων που εξήγγειλε ο Ανδρουλάκης, είναι δείγμα ότι άρχισε να συνειδητοποιεί ότι πατάει πάνω σε κάρβουνα και ότι μάλλον έχει χάσει τον έλεγχο.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι «άλλοι», ότι δηλαδή δεν έγιναν δεύτερο κόμμα στης ευρωεκλογές, είναι στάχτη στα μάτια και Αντικειμενικός Σκοπός των ΠΑΣόκων που αντιτίθενται, είναι ότι βρίσκονται έξω από τον στενό του κύκλο και άρα δεν πρόκειται να δουν υπουργεία έστω και αν κερδίσουν τις εκλογές, κάτι που αυτή την στιγμή κάνει ο Μητσοτάκης ο οποίος έχει αποκλείσει από κυβερνητικά πόστα τους πραγματικούς ΝΔημοκράτες και μάλλον αν πέσουν λίγο ακόμη τα ποσοστά του, θα έχει την τύχη του Ανδρουλή.

Την πρώτη «ντουφεκιά» ήδη την έριξε ο Κακλαμάνης ιστορικό στέλεχος της ΝΔ.

Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσει ο Κ. Μητσοτάκης με τον τρόπο που λειτουργεί, μετά τις Εθνικές Εκλογές του του 2027, είναι βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και στην ΝΔ.

Α.Π.