Η αγορά δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

 

Οι επαγγελματίες μετά τα «ραβασάκια» που πήραν από την εφορία και μετά από μία 15ετή οικονομική κρίση, ζητά απεγνωσμένα έναν πιο δίκαιο  τρόπο φορολόγησης γιατί διαφορετικά θα πρέπει να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Το ρεπορτάζ και οι συζητήσεις με επαγγελματίες και ανθρώπους της τοπικής αγοράς δείχνει ότι πλέον οι επαγγελματίες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

Η θέσπιση φορολογικών νόμων με τεκμαρτό τρόπο, διπλασίασε τον φόρο στις επιχειρήσεις  ο φόρος επιτηδεύματος που επρόκειτο να καταργηθεί καλά κρατεί και φυσικά ο τρόπος φορολόγησης δεν λαμβάνει υπόψη τα έξοδα διαβίωσης.

Στο τραπέζι μπαίνει πλέον ο τρόπος  επιβίωσης των οικογενειών τους  μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.

Η φοροδιαφυγή πλέον  είναι μόνος τρόπος επιβίωσης των επιχειρήσεων τους  και η κυβέρνηση με την ανερμάτιστη φορολογία της,  την καθιστά  μονόδρομο και η φράση «Μαζί τα δουλέψαμε»; Ακούγεται όλο και πιο συχνά πυκνά από τους επαγγελματίες.

Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός, που πρέπει πάση θυσία, να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, γιατί δυστυχώς, η πολιτεία, δεν μερίμνησε για τις χιλιάδες των επαγγελματιών που η βαριά φορολογία οδηγεί τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο, είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως κοινωνική μέριμνα για τους ανέργους επαγγελματίες. «Θα πεθάνουμε της πείνας, αν κλείσουμε το μαγαζί», ακούγεται όλο και πιο συχνά από τα πικραμένα χείλη των επαγγελματιών οι οποίοι αναθεματίζουν την ώρα που ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη.

Άλλο ένα σοβαρό κομμάτι του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης, η οποία ανεύθυνα, συμπεριφέρεται με κακουργηματικό τρόπο στους επαγγελματίες που χάνουν – κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και  που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την σχέση κράτους- επαγγελματία.

Η σχέση εμπιστοσύνης κυβέρνησης και επαγγελματία έχει διαταραχθεί στον υπέρτατο βαθμό και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους επαγγελματίες και μετά να φορολογήσει δίκαια.

Ακούγεται πλέον κατά κόρον η φράση ότι: Ο Τσίπρας έχασε τις εκλογές από τους επαγγελματίες. Σειρά του Μητσοτάκη να χάσει τις εκλογές από τους επαγγελματίες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ