Όταν ο λαός θέλει …

Το 20% των Ελλήνων ψηφοφόρων καθορίζει το μέλλων της Ελλάδας;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Διαβάζουμε στον Ευρωπαϊκό τύπο, ότι  η εκλογική αναμέτρηση στην Γαλλία είχε συμμετοχή όση περίπου και στον πρώτο γύρο των εκλογών (67%) και έκρινε 501 από τις 577 έδρες, οι οποίες δεν είχαν κατανεμηθεί στον πρώτο γύρο και ο λόγος ήταν να μην καθίσει η ακροδεξιά στα έδρανα της διακυβέρνησης της Γαλλιας.

Συγκρίνοντας την συμμετοχή των Γάλλων πολιτών, σκέφτομαι την συμμετοχή των             Ελλήνων ψηφοφόρων όπου στην ουσία οι ψηφίσαντες στις ευρωεκλογές και ακόμη και στις Εθνικές εκλογές, δεν ξεπέρασαν το 40%, πράγμα που σημαίνει ότι το 40% των πολιτών ρυθμίζει το πολιτικό μέλλων της Ελλάδος.

Οι εκλογές στην Γαλλία στέλνουν ακόμη ένα μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι αδιαφορούν για το μέλλων της Χώρας και επιτρέπουν στους λίγους να αποφασίζουν για τους πολλούς.

Επειδή συνηθίζουμε να λέμε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι ψηφίζουν σύμφωνα με το προσωπικό τους συμφέρων και όχι για το κοινό συμφέρων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πολιτικοί που κυβερνούν τον τόπο, σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα εκπροσωπούν αυτούς που τους ψήφισαν για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.

Αν από το 40% αφαιρέσει κανείς τους κομματικά «στρατευμένους», είτε είναι αριστεροί, είτε είναι δεξιοί, που θα ψηφίσουν, ακόμη και αν το κόμμα τους «κάψει» την Ελλάδα, την «πνίξει» ή την αφήσει έρμαιο στους λαθρομετανάστες και κλείσει όλες τις μικρές; Επιχειρήσεις, τότε εκτιμούμε ότι αυτοί που καθορίζουν το πολιτικό μέλλων της Χώρας δεν ξεπερνά το 20%.

Τελικό συμπέρασμα το 20% των ψηφοφόρων στην Ελλάδα, ρυθμίζει το μέλλων της.