Παρών ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις- Διακρίσεις και μετάλλια για τους αθλητές του

Έντονη η αγωνιστική δραστηριότητα για όλα τα τμήματα του ΚΟΞ  καθώς ο Ιούνιος είναι ο μήνας που διεξάγονται οι κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και  ολοκληρώνονται οι περισσότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις των κολυμβητών.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης συνεπής στις υποχρεώσεις του έδωσε το παρών για ακόμα μια χρονιά σε όλες τις σημαντικές κολυμβητικές διοργανώσεις που διεξήγαγε η ΚΟΕ.

Συγκεκριμένα,

Το τριήμερο 14-16 Ιουνίου 2024 στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ  διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Βετεράνων 2024.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος οι βετεράνοι αθλητές του ΚΟΞ.

Νίκος Πολύκαρπος ο οποίος αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία 40-44 στα αγωνίσματα 50μ πεταλούδα (4ος) και 50μ ελεύθερο (9ος) και έπιασε τα όρια για την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων στο Βελιγράδι.

Σταύρος Μαλτούδογλου ο οποίος αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία 35-39 στα αγωνίσματα 800μ ελεύθερο (4ος), 200μ πρόσθιο (4ος), 50μ πρόσθιο (8ος), 50μ ελεύθερο (8ος).

Οι δύο αθλητές προπονούνται υπό τις οδηγίες του παλαίμαχου αθλητή του ΚΟΞ Χρήστου Θεοδωρίδη Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Στις 28 & 29 Ιουνίου διεξήχθησαν οι Θερινοί Αγώνες Προ αγωνιστικών Κατηγοριών Κ10-Κ11-Κ12 και  Μίνι Κ8-Κ9 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

Στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση αυτών των τμημάτων οι μικροί μας αθλητές τα πήγαν περίφημα,  πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις και βελτίωσαν πολλά ατομικά ρεκόρ με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 3η θέσης και του χάλκινου μεταλλίου της Χρύσας Καραγιάννη στα 200μ Ύπτιο.

Οι μικροί μας αθλητές της προ αγωνιστικής μαζί με τους αθλητές του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας στην κοινή μας αποστολή κολύμπησαν, αστειεύτηκαν και απόλαυσαν την εμπειρία αυτή καθώς διδάχθηκαν την ευγενής άμιλλα που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Την σκυτάλη πήρε το αγωνιστικό τμήμα του ΚΟΞ στις 29 & 30 Ιουνίου το οποίο έλαβε μέρος στην Α Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη.

Οι  αθλητές του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης που έλαβαν μέρος είναι οι Τζούμα Ευαγγελία, Δεμήρ Ογλαρή Αδά, Αυγερινίδου Καλλιόπη, Μονοπόρτη Κυριακή, Ριζά Ογλού Μπαχά, Μουχτάρης Παναγιώτης, Τέζας Ιωάννης, Ελευθεριάδης Παύλος και Ελευθεριάδης Δημήτριος.

Η παρουσία όλων των αθλητών μας ήταν εξαιρετική, ο σύλλογος κατέλαβε την 6η θέση στη βαθμολογία με 114 βαθμούς, ενώ ο απολογισμός ήταν 10 μετάλλια και με πρόκριση αθλητών μας στην Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Η αθλήτρια Δεμήρ Ογλαρή Αδά έπιασε τα όρια για τα 50μ & 100μ Πρόσθιο καθώς και ο αθλητής μας Μουτουσίδης Κωνσταντίνος Νικόλαος ο οποίος αγωνίζεται  με το σκουφάκι του ΝΟΑ κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50μ Ελεύθερο  και έπιασε τα όρια σε όλα τα αγωνίσματά του.

Τα αποτελέσματα των αγώνων επιβεβαιώνουν ότι ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης για ακόμα μία χρονιά παραμένει η κυρίαρχη κολυμβητική δύναμη της Ξάνθης.

Τελευταίος προορισμός για την φετινή περίοδο τα Ιωάννινα και η Αθήνα όπου θα ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2024.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές μας που θα εκπροσωπήσουν τον ΚΟΞ και να απολαύσουν την εμπειρία.

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συγχαίρει του αθλητές μας και ευχαριστεί τους προπονητές Σ. Σανοζίδη, Βλαδήκα Μ., Βασιλειάδη Η., Παράσογλου Α., για  την άριστη προετοιμασία και παρουσία της ομάδας!

Στους αφανείς δε ήρωες όλων αυτών των προσπαθειών, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς των παιδιών, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν  στον σύλλογό μας!!!!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο μας χορηγό και υποστηρικτή FLAMINGO ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ https://www.flamingoretailpark.gr/

Ο ΚΟΞ, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει με το έργο του και τα αποτελέσματα των αθλητών του ότι ο σύλλογος έχει ΙΣΤΟΡΙΚΟ παρελθόν, ΔΥΝΑΜΙΚΟ παρόν αλλά και ΛΑΜΠΡΟ μέλλον.

Πάντα  ψηλά , Πάντα μπροστά

1954-2024 ΚΟΞ non stop!!!

70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΞ!! !