Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (15-7-2024) σε περιοχές της Δράμας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 2-7-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας ο δεύτερος διακινητής, διότι εντοπίστηκε ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να έχει επιβιβάσει σε αυτό δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι, ο οδηγός – διακινητής αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο αποβίβασε από το όχημα τους μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή χωρίς να τα καταφέρουν.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας και Ορεστιάδας.