Ο Στρατιωτικός διάδρομος του ΝΑΤΟ και οι κίνδυνοι από το παλιό  σιδηροδρομικό δίκτυο

 

Με έγγραφό τους οι Στρατιωτικοί της Ξάνθης επισημαίνουν τα προβλήματα των σιδηροδρομικών διαβάσεων ενόψει της δημιουργίας του Στρατιωτικού Διαδρόμου Ελλάδος Βουλγαρίας, Ρουμανίας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Αυτό όπως επισημαίνει η Ένωση των Στρατιωτικών της Ξάνθης λόγω του γεγονότος ότι το δίκτυο είναι και παλαιομένο αλλά και ασυντήρητο εγκυμοβεί κινδύνους κατά την μεταφορά πολεμικού υλικού για το Στρατιωτικό προσωπικό αλλά και τους πολίτες.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Ωστόσο, ένα πρόσφατο γεγονός, αυτό της υπογραφής Επιστολής Προθέσεων (Letter of Interest) για τη δημιουργία Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας (Harmonized Military Mobility Corridor), μεταξύ της Χώρας μας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, μας αναγκάζει να επανέλθουμε. Ο στρατιωτικός διάδρομος, που διαπερνώντας σιδηροδρομικώς και οδικώς και την περιοχή μας και θα μεταφέρει κάθε είδους πολεμικό υλικό προς τα Βόρεια, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους κατοίκους των πέριξ περιοχών. Ακόμη νωπό είναι στη σκέψη μας, το από 31.5.2024 τηλεγράφημα της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, με το οποίο μία Intercity και μια εμπορική αμαξοστοιχία, που πιθανότατα κατά δημοσιεύματα μετέφερε πυρομαχικά, θα συγκρούονταν λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

 

Επειδή δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ζήσουμε νέα «Τέμπη», σας αποστέλλουμε εκ νέου σχετικό έγγραφό μας και σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης των εγκληματικών ελλείψεων που υφίστανται στις σιδηροδρομικές διαβάσεις, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά σε όλη την Επικράτεια, ενημερώνοντάς μας σχετικώς.