Ζούμε με τη φύση και ζούμε από τη φύση!

Συνεργαζόμαστε με την Πυροσβεστική Ξάνθης και παρέχουμε μια δεξαμενή νερού 37.000 λίτρων, για την προστασία των δασών μας!

 

Η προστασία του φυσικού μας πλούτου και των δασών μας είναι προτεραιότητα για την ΡΟΔΟΠΗ. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Ξάνθης, η ΡΟΔΟΠΗ προχώρησε στην δωρεά μιας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 37.000 λίτρων. Η δεξαμενή είναι κατάλληλη τόσο για πυροσβεστικά οχήματα όσο και για πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες πυρόσβεσης πυρκαγιών στο παράκτιο δάσος της Ξάνθης.

Η τελετή παράδοσης της δεξαμενής πραγματοποιήθηκε στις 19.7.24 με την παρουσία του πύραρχου της Πυροσβεστικής Ξάνθης κύριου Ιωάννη Αραμπατζή και του διευθυντή του τεχνικού τμήματος του Γαλακτοκομείου μας κύριου Ζήση Λιάπη που μας δήλωσε: «Εμείς στην Ροδόπη ζούμε με τη φύση και ζούμε από τη φύση! Η φύση είναι στην ευθύνη όλων μας και φροντίζουμε για την προστασία της με δράσεις πρόληψης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως η Πυροσβεστική Ξάνθης. Μέσα από το πρόγραμμα “Ζούμε με τη φύση και ζούμε από τη φύση!”, επιδιώκουμε να τονίζουμε τη ζωτική σημασία της φύσης για τους ανθρώπους της Ροδόπης, αλλά και για το ευρύτερο κοινό, προάγοντας παράλληλα την αρμονική συμβίωση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων με βιώσιμο τρόπο».

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας από την ΡΟΔΟΠΗ, η οποία στοχεύει στη διατήρηση και προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής. Με πρωτοβουλίες σαν αυτή, δείχνουμε έμπρακτα την αφοσίωσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και τη δέσμευσή μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.