ΒΙΣΤΩΝΙΔΕΙΑ 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυκονερίου δημιουργήθηκε το 2005, με σκοπό τη διαδραστικότητα και την προώθηση συνεργασίας του κοινωνικού συνόλου. Προσπαθεί βασιζόμενος στις πενιχρές του δυνάμεις να προωθήσει και να αναδείξει τη μερικώς υποβαθμισμένη, μα συνάμα τόσο αξιόλογη και μαγευτικά όμορφη περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας καθώς και τις παραδόσεις του τόπου μας. Αναλαμβάνει δράσεις βασιζόμενος στον εθελοντισμό, στην αυταπάρνηση και στον ζήλο των μελών του , χρησιμοποιώντας όσα μέσα τού διατίθενται για την επίτευξη τον στόχων του.

Σκοπός των δράσεων αυτών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου, είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής αλλά και η απαγκίστρωση των πολιτών απ’την αστυφιλία και την επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον , έτσι ώστε να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι τα οφέλη που απομυζεί ο άνθρωπος  όταν βρίσκεται κοντά στη φύση.Σε αυτή μας την προσπάθεια θα σας θέλαμε συνοδοιπόρους για την προώθηση και ανάδειξη της περιοχής μας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στις δράσεις μας για τα «ΒΙΣΤΩΝΙΔΕΙΑ 2024» που είναι οι εξής:

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

09:00 Περισυλλογή απορριμμάτων παράκτια της λίμνης Βιστωνίδας και του ποταμού Ασπροπόταμου.

11:30-13:30 Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής από την Φωτογραφική ομάδα Κομοτηνής και τοΤμήμα Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.(Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου Γλυκονερίου)

20:00 Παρουσίαση βιβλίου«Ο χορός του αετού» της Νάγιας Δαλακούρα,εκδ. Κλειδάριθμοςσε συνεργασία με το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ βιβλιοπωλείο Κομοτηνής. (Αυλή εργοστασίου Κλειτσιώτη )

20:50 Παρουσίαση βίντεο γιατην βιοποικιλότητα της περιοχήςαπό Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α..(Αυλή εργοστασίου Κλειτσιώτη )

21:20 Έκθεση–παρουσίαση γλυπτών από Σύλλογο καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων»(Αυλή εργοστασίου Κλειτσιώτη )

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

09:00-00:00Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής από την Φωτογραφική ομάδα Κομοτηνής και το Τμήμα Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.(Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου Γλυκονερίου)

09:30 Παράκτια ποδηλατική περιήγηση (Έναρξη από την πλατεία Γλυκονερίου)

09:30 Παράκτια πεζοπορική περιήγηση(Έναρξη από την πλατεία Γλυκονερίου)

19:30 Σεμινάριο – Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από τους Σαμαρείτες Κομοτηνής. (Αίθουσα Δημ.Σχ. Γλυκονερίου)

20:30 Έκθεση – Παρουσίαση βιβλίων , διαφημιστικών και ενημερωτικών φυλλαδίων από το βιβλιοπωλείο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ» , τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.  και τον Δήμο Ιάσμου.(Πλατεία Γλυκονερίου)

21:30 Έναρξη Παραδοσιακού Γλεντιού.(Είσοδος Ελεύθερη) με Γιώργο Γραβάνη, Σάκη Μπανιώτη, Κωνσταντίνο Μπανιώτη, ΓιώργοΚαραλη ,Βαγγέλη Κοτσάκη και την ορχήστρα τους

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλες οι δράσεις μας είναι δωρεάν για όλους όσοι θέλουν να παρευρεθούν και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Με τιμή

ο Πρόεδρος και τα Μέλη του συλλόγου.

Ανδρέας Κλειτσιώτης